Πατσαβουρόπιτα γλυκιά με γιαούρτι και λεμόνια σε φύλλο κρούστας

2015-02-20
πατσαβουροπιτα με γιαούρτι
  • Σερβίρεις : 10
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 50m

Μια τέλεια συνταγή για να φτιάξετε πατσαβουρόπιτα γλυκιά με γιαούρτι και λεμόνια σε φύλλο κρούστας, ένα τέλειο γλύκισμα για πρωινό, απογευματινό σνακ ή γλυκό! Η συνταγή περιλαμβάνει λίγα υλικά που πάντα έχουμε στην κουζίνα μας και γίνονται πολύ εύκολα και γρήγορα! Είναι ιδανική συνταγή για να φτιάξετε μαζί με τα παιδιά αλλά και όταν δεν έχετε πολύ χρόνο για μαγείρεμα! Καλή όρεξη!

Υλικά

  • 500 γρ. φύλλο κρούστας
  • 6 αυγά
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 2 βανίλιες
  • 2 κεσεδάκια γιαούρτι
  • 1 κούπα ηλιέλαιο
  • 1 φακ. μπέικιν πάουντερ
  • 3 κούπες νερό
  • Φλούδα από 1 λεμόνι
  • Λίγη κανέλα (ή ξυλάκι κανέλας)
  • 3 κούπες ζάχαρη

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε μια κούπα ζάχαρη με το γιαούρτι, τις βανίλιες, τα αυγά, το λάδι

Βήμα 2

Σπάμε τα φύλλα σε μικρά κομμάτια και το ανακατεύουμε μαζί με το μείγμα

Βήμα 3

Βάζουμε σε ταψί και ψήνουμε για μισή ώρα στους 180 βαθμούς

Βήμα 4

Σε μια κατσαρόλα σιγοβράζουμε το νερό με τις 3 κούπες ζάχαρη, την κανέλα και το λεμόνι

Βήμα 5

Περιχύνουμε το σιρόπι χλιαρό με τη πίτα και σερβίρουμε

Βήμα 6

Η πατσαβουρόπιτα γλυκιά με γιαούρτι και λεμόνια σε φύλλο κρούστας είναι έτοιμη

 

Tips

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή