Πατσαβουρόπιτα εύκολη αλμυρή με σόδα και τυρί φέτα (της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου)

2015-02-10
πατσαβουροπιτα αλμυρη με τυρι μπαρμπαριγου
  • Σερβίρεις : 10
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 50m

Μια πολύ νόστιμη συνταγή, η πατσαβουρόπιτα εύκολη αλμυρή με σόδα και τυρί φέτα (της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου) είναι μια πολύ εύκολη πίτα που μπορείτε να προετοιμάσετε γρήγορα και με επαγγελματικό αποτέλεσμα. Η συνταγή περιλαμβάνει λίγα υλικά ενώ μπορείτε να την παραλλάξετε ανάλογα με τις προτιμήσεις σας, να βάλετε λιγότερα ή περισσότερα τυριά και μυρωδικά.

Υλικά

  • 1 πακέτο φύλλο
  • Μισό κιλό φέτα θρυμματισμένη
  • Μισό κιλό ανθότυρο θρυμματισμένο
  • 2/3 κούπας ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι γάλα
  • 330ml σόδα αναψυκτικό
  • 4 αυγά
  • Πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τα τυριά και ρίχνουμε πιπέρι

Βήμα 2

Απλώνουμε το φύλλο και το λαδώνουμε

Βήμα 3

Πασπαλίζουμε με τα τυριά και το σουρώνουμε σε πλισέ

Βήμα 4

Το τοποθετούμε σε ένα λαδωμένο ταψί και επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα φύλλα

Βήμα 5

Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο

Βήμα 6

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε το γάλα και τη σόδα

Βήμα 7

Περιχύνουμε την πίτα με το μείγμα και αφήνουμε να σταθεί για ένα τέταρτο

Βήμα 8

Ψήνουμε στους 170 για 40 λεπτά

Βήμα 9

Η πατσαβουρόπιτα εύκολη αλμυρή με σόδα και τυρί φέτα (της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου) είναι έτοιμη

 

Tips

  • Αφήστε την πίτα να ποτίσει λίγο με το μείγμα αυγών πριν την ψήσετε!
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(4.3 / 5)

4.3 5 3
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

3 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή