Παϊδάκια κοτόπουλο μαριναρισμένα ψητά στη σχάρα

2015-11-07
Παϊδάκια κοτόπουλο μαριναρισμένα στη σχάρα
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 3:000 h
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 45m
  • Έτοιμη σε : 3:45 h

Μία λαχταριστή συνταγή για παϊδάκια ιδανική για το Κυριακάτικο τραπέζι σου είναι αυτή για παϊδάκια κοτόπουλο μαριναρισμένα στη σχάρα που σου παραθέτω μέσα από την παρακάτω σελίδα. Πρόκειται για παϊδάκια κοτόπουλο μαριναρισμένα σε μέλι, μπαλσάμικο, μουστάρδα, πορτοκάλι και διάφορα μπαχαρικά για αρκετές ώρες ώστε να μαλακώσουν και φυσικά να πάρουν άρωμα και πλούσια γεύση, τα οποία στο τέλος τα ψήνουμε στη σχάρα του φούρνου μας χωρίς να χρειάζεται να έχουμε μπάρμπεκιου στον κήπο και να ταλαιπωρούμαστε με τα κάρβουνα. Εύκολη λοιπόν, πεντανόστιμη και οικονομική συνταγή είναι αυτή που σου προτείνω και είμαι σίγουρη ότι αν την ακολουθήσεις κατά γράμμα και τη συνοδεύσεις με πατατούλες τηγανιτές ή οτιδήποτε άλλο σου αρέσει θα λάβεις τα εύσημα όλης της παρέας. Καλή όρεξη!

Υλικά

  • 1 κιλό παϊδάκια κοτόπουλου
  • 3 κουταλιές σούπας μέλι
  • 3 κουταλιές σούπας μουστάρδα
  • 3 κουταλιές σούπας μπαλσάμικο
  • 4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • λίγη φρέσκια ρίγανη
  • λίγο κόλιανδρο ή κύμινο
  • ξύσμα και χυμός 2 πορτοκαλιών
  • αλατοπίπερο

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μπόλ ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά της μαρινάδας μας και με αυτό το ομοιογενοποιημένο μείγμα που θα δημιουργηθεί περιχύνουμε τα παϊδάκια μας αφήνοντας τα να μαριναριστούν για περίπου 3 ώρες.

Βήμα 2

Στη συνέχεια τοποθετούμε τα παϊδάκια στη σχάρα του φούρνου μας με ένα ταψί από κάτω προκειμένου να τρχουν τα ζουμιά και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά αλείφοντας τα ανά τακτά χρονικά διαστήματα με τη μαρινάδα.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή