Πεσκανδρίτσα με πράσα και σαφράν

2014-08-08
πεσκανδριτσα με πρασα και σαφραν
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 5m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 25m
  • Έτοιμη σε : 30m

Μια πολύ νόστιμη συνταγή για πεσκανδρίτσα με πράσα και σαφράν που γίνεται εύκολα και είναι πραγματικά πολύ εντυπωσιακή. Ένα πιάτο για να το σερβίρεις σε ένα εορταστικό τραπέζι που σίγουρα θα κλέψει τις εντυπώσεις με τα χρώματα, τις μυρωδιές και τη νοστιμιά του. Έχει πολύ λεπτές γεύσεις και σίγουρα θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. Καλή όρεξη!

Υλικά

  • 1 κιλό πεσκανδρίτσα
  • Πράσα ψιλοκομμένα
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 5 κουτ.σούπας κρέμα γάλακτος
  • 1 κουτ.γλ. σαφράν
  • Ελαιόλαδο
  • Λεμόνι

Διαδικασία

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι

Βήμα 2

Προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί

Βήμα 3

Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος

Βήμα 4

Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το σαφράν

Βήμα 5

Πλένουμε τη πεσκανδρίτσα και τη φιλετάρουμε (αν δεν είναι σε φιλέτα)

Βήμα 6

Την κόβουμε σε μπουκιές και ρίχνουμε λεμόνι, αλάτι και πιπέρι

Βήμα 7

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε για 8 λεπτά τα πράσα

Βήμα 8

Προσθέτουμε το ψάρι και σοτάρουμε για 4 λεπτά από κάθε πλευρά

Βήμα 9

Σερβίρουμε με τη σάλτσα με σαφράν

Βήμα 10

Η πεσκανδρίτσα με πράσα και σαφράν είναι έτοιμη

 

Tips

  • Πρόσεξε μην βάλεις παραπάνω σαφράν γιατί θα υπερκαλύψει όλα τα άλλα ωραία υλικά και κυρίως τη γεύση του ψαριού!
Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή