Πεσκανδρίτσα με σάλτσα ελαιόλαδου, σέλινο και μυρωδικά

2014-08-18
πεσκανδριτσα με σαλτσα ελαιολαδου
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 15m
  • Έτοιμη σε : 25m

Μια απλή αλλά πολύ νόστιμη συνταγή για πεσκανδρίτσα με σάλτσα ελαιόλαδου, σέλινο και μυρωδικά που ταιριάζει πολύ με το ψάρι και αναδεικνύει τη φρεσκάδα και τη νοστιμιά του. Γίνεται εύκολα και με πολύ απλά υλικά που όλοι έχουμε στην κουζίνα μας. Μια ιδανική συνταγή για το καθημερινό, οικογενειακό τραπέζι. Δοκίμασέ την οπωσδήποτε!

Υλικά

  • 4 φιλέτα πεσκανδρίτσα
  • Λίγα φύλλα σέλινου
  • Μισό ματσάκι βασιλικού ψιλοκομμένο
  • 1/3 κούπας φύλλα μαϊντανού ψιλοκομμένα
  • Λίγη μαντζουράνα
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 8 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Ξύδι μπαλσάμικο
  • 1 κλ. δενδρολίβανο
  • Χυμός και ξύσμα από 2 λεμόνια
  • Ρόκα

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένουμε τα φιλέτα πεσκανδρίτσας και τα στεγνώνουμε καλά

Βήμα 2

Αναμειγνύουμε το δενδρολίβανο με το ξύσμα και αλάτι

Βήμα 3

Περνάμε με το μείγμα το ψάρι και το βάζουμε σκεπασμένο στο ψυγείο να μαριναριστεί

Βήμα 4

Αναμειγνύουμε 3 κουταλιές ελαιόλαδο με 4 κουταλιές χυμό

Βήμα 5

Προσθέτουμε τα μυρωδικά, το σκόρδο, πιπέρι και το ξύδι

Βήμα 6

Βάζουμε το ψάρι σε ένα τηγάνι χωρίς τη μαρινάδα

Βήμα 7

Ρίχνουμε ελαιόλαδο και τα τηγανίζουμε για 3 λεπτά από κάθε πλευρά

Βήμα 8

Τα βάζουμε σε ένα πυρέξ και τα αφήνουμε 6-8 λεπτά στο φούρνο

Βήμα 9

Τα βάζουμε σε πιάτο με το μείγμα από τα μυρωδικά, τη ρόκα, τη μαντζουράνα

Βήμα 10

Η πεσκανδρίτσα με σάλτσα ελαιόλαδο, σέλινο και μυρωδικά είναι έτοιμη

 

Tips

  • Μπορείς να προσθέσεις ελιές
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή