Πεσκανδρίτσα τηγανιτή με σπανάκι και χόρτα

2014-09-05
πεσκανδριτσα με σπανακι
  • Σερβίρεις : 2
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 5m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 15m
  • Έτοιμη σε : 20m

Μια πολύ εύκολη συνταγή για πεσκανδρίτσα τηγανιτή με σπανάκι και χόρτα, ένα πολύ νόστιμο φαγητό που μπορείς να φτιάξεις για μεσημεριανό. Είναι πολύ υγιεινό και θρεπτικό, ιδανικό για τα παιδιά και τους μεγάλους. Η συνταγή είναι πραγματικά απλή και γίνεται με υλικά που βρίσκονται στην κουζίνα μας ενώ δεν απαιτεί πολύ κόπο και χρόνο. Αξίζει να την δοκιμάσεις!

Υλικά

  • 2 φιλέτα πεσκανδρίτσα
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 250 γρ. σπανάκι χοντροκομμένο
  • 1 ντομάτα τριμμένη
  • 1 κουτ.γλ. πελτέ ντομάτας
  • Μισό κύβο λαχανικών
  • Λίγο άνηθο
  • 1 κουτ.σούπας ούζο (ή κρασί)
  • Μισή σκελίδα σκόρδο τριμμένη
  • Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Ελαιόλαδο

Διαδικασία

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι

Βήμα 2

Πολτοποιούμε τη ντομάτα με το κρεμμύδι και την ρίχνουμε στο τηγάνι

Βήμα 3

Ρίχνουμε το σκόρδο, τον πελτέ και τον κύβο λαχανικών διαλυμένο σε νερό

Βήμα 4

Σιγοβράζουμε και αλατοπιπερώνουμε

Βήμα 5

Μόλις πήξει λίγο η σάλτσα βάζουμε τη πεσκανδρίτσα και βράζουμε για 8 λεπτά

Βήμα 6

Προσθέτουμε το σπανάκι και τα μυρωδικά

Βήμα 7

Σιγοβράζουμε για 5 λεπτά και σερβίρουμε

Βήμα 8

Η πεσκανδρίτσα τηγανιτή με σπανάκι και χόρτα είναι έτοιμη

 

Tips

  • Μπορείς να κάνεις την ίδια συνταγή με οποιοδήποτε παρόμοιο ψάρι
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή