Πεσκανδρίτσα σουβλάκι κατεψυγμένη

2014-09-17
πεσκανδριτσα σουβλακι
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 5m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 10m
  • Έτοιμη σε : 15m

Μια πραγματικά εξαιρετική συνταγή για να φτιάξεις πεσκανδρίτσα σουβλάκι κατεψυγμένη, ένα τέλειο πιάτο για να σερβίρεις σε ένα γιορτινό τραπέζι με θαλασσινά ή για να δελεάσεις τα παιδιά σου να φάνε ψάρι. Γίνεται πεντανόστιμο και πραγματικά δεν θέλει πολύ κόπο για να γίνει. Μπορείς να το δοκιμάσεις και με άλλο ψάρι αρκεί να είναι σφιχτά ψάρια που θα σταθεροποιηθούν στο δουβλάκι!

Υλικά

  • 1 κιλό φιλέτο πεσκανδρίτσα κομμένα σε κύβους
  • 12 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 4 κουτ.σούπας ξύδι
  • 1 πρέζα τσίλι
  • 1 κουτ.σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • 3 κουτ.σούπας χυμός λεμόνι

Διαδικασία

Βήμα 1

Περνάμε τους κύβους της πεσκανδρίτσας σε σουβλάκια

Βήμα 2

Αναμειγνύουμε το μισό ελαιόλαδο με το χυμό λεμόνι, 3 κουταλιές ξύδι και αλάτι

Βήμα 3

Ρίχνουμε το μείγμα στα σουβλάκια και ψήνουμε στο γκριλ για 8 λεπτά ή σε σχάρα στα κάρβουνα

Βήμα 4

Περνάμε με τη μαρινάδα ανά διαστήματα για να μη στεγνώσει

Βήμα 5

Σε ένα τηγάνι βάζουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το σκόρδο και το τσίλι

Βήμα 6

Αφήνουμε για 1 λεπτό και αποσύρουμε από τη φωτιά

Βήμα 7

Προσθέτουμε τον μαϊντανό, μια κουταλιά ξύδι και αλάτι

Βήμα 8

Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τα σουβλάκια και σερβίρουμε

Βήμα 9

Η πεσκανδρίτσα σουβλάκι κατεψυγμένη είναι έτοιμη!

 

Tips

 

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή