Πεσκανρίτσα φρικασέ βραστή με λεμόνι

2014-09-12
πεσκανδριτσα φρικασε
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμη σε : 35m

Μια μοναδική συνταγή για να ετοιμάσεις πεσκανδρίτσα φρικασέ βραστή με λεμόνι, ένα πολύ ωραίο μαγειρευτό φαγητό που θα εντυπωσιάσει όλους τους καλεσμένους σου σε ένα τραπέζι. Έχει απίστευτα αρώματα και γεύσεις ενώ είναι ιδανικό και για τα παιδιά που δεν τρώνε εύκολα το ψάρι. Η πεσκανδρίτσα είναι ένα πολύ νόστιμο ψάρι που τρώγεται και σκέτο, όμως με αυτό τον τρόπο θα το απολαύσετε πραγματικά!

Υλικά

  • 1 πεσκανδρίτσα ενός κιλού περίπου
  • 2 μαρούλια χοντροκομμένα
  • Λίγο μάραθο
  • 4 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • Χυμός από 2 λεμόνια
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 1 κουτ.σούπας αλεύρι
  • 1/3 κούπας ελαιόλαδο

Διαδικασία

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα

Βήμα 2

Τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια και προσθέτουμε τα μαρούλια

Βήμα 3

Αλατοπιπερώνουμε και ζεματάμε τα μαρούλια με σκεπασμένη κατσαρόλα

Βήμα 4

Όταν μαλακώσουν προσθέτουμε την πεσκανδρίτσα, λίγο νερό και μάραθο

Βήμα 5

Βράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για 20 λεπτά

Βήμα 6

Διαλύουμε το αλεύρι στον χυμό και ρίχνουμε στην κατσαρόλα

Βήμα 7

Ανακινούμε λίγο να πάμε παντού και σερβίρουμε

Βήμα 8

Η πεσκανδρίτσα φρικασέ βραστή με λεμόνι είναι έτοιμη

 

Tips

  • Αν δεν θέλεις να κάνεις το φρικασέ με μαρούλι μπορείς να χρησιμοποιήσεις άλλα χόρτα!
  • Συνόδευσε με μπόλικο ψωμί για τη σαλτσούλα!
Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή