Πεταλίδες με ρύζι πιλάφι κοκκινιστές

2014-03-02
Πεταλίδες με ρύζι
  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 25m
  • Έτοιμη σε : 40m

Μια πάρα πολύ νόστιμη και γευστική πρόταση για το καλοκαίρι για να φτιάξεις πεταλίδες με ρύζι πιλάφι σε σάλτσα ντομάτας. Αν καταφέρεις να βρεις φρέσκιες πεταλίδες είναι μια πρωτότυπη και παραδοσιακή συνταγή για να τις μαγειρέψεις.

Υλικά

  • 1 κιλό πεταλίδες χωρίς τα καβούκια τους
  • 1 κιλό νερό
  • 2 κρεμμυδάκια
  • 100 γραμ. λάδι
  • αλάτι, πιπέρι
  • 50 γραμ. πελτές ντομάτας
  • 350 γραμ. ρύζι για πιλάφι

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζουμε στην κατσαρόλα να βράσει το νερό και ρίχνουμε τις πεταλίδες πλυμένες να ζεματιστούν, για να φύγουν εύκολα τα καβούκια τους.

Βήμα 2

Το νερό αυτό από το ζεμάτισμα, το περνάε από σουρωτήρι (για να μην έχει υπολείμματα από τα καβούκια) και το αφήνουμε να περιμένει.

Βήμα 3

Παίρνουμε τώρα τις πεταλίδες, τις ανοίγουμε και βγάζουμε το φαγητό τους (πρέπει να είναι 1 κιλό).

Βήμα 4

Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και μέσα σε κατσαρόλα τα σωτάρουμε με το λάδι, μαζί με το αλάτι και το πιπέρι και τις πεταλίδες.

Βήμα 5

Σε λίγο ρίχνουμε τη ντομάτα και αφού κοκκινιστούν όλα μαζί, προσθέτουμε το στραγγισμένο ζωμό και τα αφήνουμε να βράσουν καλά.

Βήμα 6

Στη συνέχεια ρίχνουμε το ρύζι και το βράζουμε ένα τέταρτο της ώρας. Πρέπει να μείνει σπυρωτό.

Βήμα 7

Κατεβάζουμε από τη φωτιά, σκεπάζουμε με πετσέτα και σε λίγο σερβίρουμε τις πεταλίδες με ρύζι πιλάφι.

Φωτογραφία από: http://foulicats.blogspot.gr/

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(4.3 / 5)

4.3 5 3
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

3 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή