Πεταλίδες Σάμου γιαχνί

2014-03-18
Πεταλίδες Σάμου
  • Σερβίρεις : 8-10
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 25m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμη σε : 45m

Μια εξαιρετική και διαφορετική παραδοσιακή συνταγή για να φτιάξεις πεταλίδες Σάμου γιαχνί θα βρεις παρακάτω. Η συνταγή είναι νησιώτικη από την κουζίνα της Σάμου και είναι πάρα πολύ παλιά και πάρα πολύ γευστική. Αν καταφέρεις να βρεις φρέσκιες πεταλίδες στην συνιστώ να την δοκιμάσεις και να μου γράψεις παρακάτω στα σχόλια τις εντυπώσεις σου.

Υλικά

  • 2 κιλά πεταλίδες της θάλασσας
  • 3-4 ντομάτες φρέσκες ώριμες ή μία κουταλιά πελτές
  • 1 φλιτζάνι λάδι
  • 1 φλιτζάνι του καφέ ξύδι
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζουμε τις πεταλίδες όπως είναι σε τηγάνι και με τη ζέστη φεύγουν τα πέταλα και μένει το φαγητό.

Βήμα 2

Παίρνουμε από μέσα το φαγητό και πετάμε τα πέταλα, τις καθαρίζουμε καλά και τις πλένουμε.

Βήμα 3

Βάζουμε σε κατσαρόλα το λάδι να κάψει, στίβουμε τη ντομάτα και την προσθέτουμε, το αλάτι (πολύ λίγο), το ξύδι, τις πεταλίδες (το φαγητό τους) και λίγο νεράκι.

Βήμα 4

Πιπερώνουμε το φαγητό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τ' αφήνουμε να σιγοβράσει και να μείνει με τη σάλτσα του.

Βήμα 5

Οι πεταλίδες Σάμου γιαχνί είναι έτοιμες να τις σερβίρεις και να τις απολαύσεις.

 

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή