Πετροσωλήνες γεμιστοί με ρύζι

2014-03-17
Πετροσωλήνες
  • Σερβίρεις : 6-8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 50m

Μια διαφορετική και πρωτότυπη πρόταση για να φτιάξεις πετροσωλήνες γεμιστούς με ρύζι θα βρεις παρακάτω. Η συνταγή είναι νησιώτικη και παραδοσιακή και αν καταφέρεις να βρεις φρέσκους πετροσωλήνες στην συνιστώ να την μαγειρέψεις και να μου γράψεις τα σχόλια σου παρακάτω.

Υλικά

  • 2 κιλά σωλήνες της άμμου (χρειάζονται σωλήνες της θάλασσας όχι της πέτρας)
  • 1 ξερό κρεμμύδι μεγάλο
  • 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2 ντομάτες φρέσκες
  • μαϊντανός
  • αλάτι, πιπέρι
  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού λάδι
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού ρύζι

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένουμε τους σωλήνες πάρα πολύ καλά, ώστε να φύγει η άμμος και αφού τους βράσουμε, τους παίρνουμε με τρυπητή κουτάλα και αφήνουμε το ζουμί να κατακαθήσει, μήπως υπάρχει κανένας κόκκο άμμου.

Βήμα 2

Με προσοχή, χωρίς να διαλυθούν οι σωλήνες, βγάζουμε το φαγητό τους από τα καπάκια, το κόβουμε σε μικρά - μικρά κομματάκια και τα βάζουμε να τσιγαριστούν, με το λάδι, τα κρεμμύδια, τις ντομάτες, το μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι.

Βήμα 3

Αφού τσιγαριστούν, τα βγάζουμε όλα αυτά σε σουπιέρα, προσθέτουμε το ρύζι και αρχίζουμε να γεμίζουμε τους σωλήνες. Για να μην μας ανοίξουν στο βράσιμο, τους κλείνουμε και τους δένουμε με άσπρη κλωστή.

Βήμα 4

Τους τοποθετούμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε και το μισό περίπου (για να είναι εντελώς καθαρό) από το ζουμί που είχαμε βράσει τους σωλήνες και αφήνουμε την κατσαρόλα στη φωτιά μέχρι να βράσει το ρύζι, να γίνει όσο σπυρωτό το θέλουμε.

Βήμα 5

Πάντως, για να γίνει τέλειο το φαγητό πρέπει να μείνει με το λαδάκι του.

Βήμα 6

Οι πετροσωλήνες είναι έτοιμοι για να τους απολαύσεις.

 

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή