Πεϊνιρλί με ζαμπόν και τυρί τέλειο σαν πίτσα (της Βέφας)

2015-03-06
πεινιρλι ζαμπον τυρι
  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 60m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 35m
  • Έτοιμη σε : 1:35 h

Μια από τις καλύτερες συνταγές για πεϊνιρλί για να φτιάξετε πεϊνιρλί με ζαμπόν και τυρί τέλειο σαν πίτσα (της Βέφας), ένα τέλειο σνακ για πρωινό ή απογευματινό που μπορεί να θεωρείται κάπως παχυντικό αλλά μπορείτε να το φτιάξετε στο σπίτι με αγνά υλικά χωρίς πολλά λιπαρά. Δοκιμάστε το και σίγουρα θα ενθουσιαστείτε! Καλή όρεξη!

Υλικά

  • 1 κιλό αλεύρι
  • 1 κουτ.γλ. αλάτι
  • 1 κουτ.γλ. ζάχαρη
  • 2 φακ. μπέικιν πάουντερ
  • Νερό
  • 12 φέτες ντομάτες
  • 12 φέτες τυρί
  • 12 φέτες ζαμπόν
  • 6 κουτ.γλ. φρέσκο βούτυρο

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μια λεκάνη κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε το μπέικιν και αλάτι

Βήμα 2

Ρίχνουμε νερό όσο πάρει και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια σφιχτή ζύμη

Βήμα 3

Σκεπάζουμε τη ζύμη και αφήνουμε για μια ώρα

Βήμα 4

Χωρίζουμε σε 6 κομμάτια τη ζύμη και ανοίγουμε το καθένα σε οβάλ σχήμα

Βήμα 5

Φτιάχνουμε σε πεινιρλί γυρνώντας τις άκρες προς τα μέσα

Βήμα 6

Ρίχνουμε στο καθένα μια κουταλιά βούτυρο, ζαμπόν, ντομάτα και τυρί

Βήμα 7

Τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε στους 200 για 35 λεπτά

Βήμα 8

Το πεινιρλί ζαμπόν τυρί είναι έτοιμο

 

Tips

  • Σερβίρετε ζεστό με λίγο επιπλέον βούτυρο αν θέλετε
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(4.8 / 5)

4.8 5 5
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

5 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή