Πηλιορείτικη φασολάδα

2014-05-12
Πηλιορετικη φασολαδα
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 50m

Μια εξαιρετική συνταγή για πηλιορείτικη φασολάδα, πολύ νόστιμη και θρεπτική για τους χειμερινούς μήνες!

Υλικά

  • 500 γρ. μέτρια φασόλια
  • 2 χωριάτικα λουκάνικα κομμένα σε ροδέλες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 καρότα ψιλοκομμένα
  • 2 κλωνάρια σέλινο ψιλοκομμένα
  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • 2 κουτ.σούπας πελτέ ντομάτας
  • 2 ντομάτες τριμμένες
  • Αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Μουλιάζουμε τα φασόλια από το προηγούμενο βράδυ

Βήμα 2

Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα και βάζουμε νερό να τα καλύπτει

Βήμα 3

Αφού πάρουν μια πρώτη βράση τα σουρώνουμε και αντικαθιστούμε το νερό στην κατσαρόλα

Βήμα 4

Όταν βράσει το νερό προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα καρότα, την ντομάτα και τον πελτέ

Βήμα 5

Αφήνουμε για 10 λεπτά και προσθέτουμε το σέλινο, πιπέρι και ελαιόλαδο

Βήμα 6

Τσιγαρίζουμε τα λουκάνικα σε ένα αντικολλητικό σκεύος και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα

Βήμα 7

Αφήνουμε να χυλώσει και ρίχνουμε αλάτι στο τέλος

Βήμα 8

Η πηλιορείτικη φασολάδα είναι έτοιμη!

 

Tips

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή