Πικάντικη μαρμελάδα ντομάτα με λεμόνι και τζίντζερ

2015-07-16
Πικάντικη μαρμελάδα ντομάτα
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 50m

Σε κάποιους η συνταγή για την μαρμελάδα που παραθέτω παρακάτω μπορεί αρχικά να τους ξενίσει, ωστόσο μία δοκιμή θα τους πείσει ότι πολύ εύκολα μπορούμε να φτιάξουμε την πιο νόστιμη, γλυκιά και πικάντικη μαρμελάδα ντομάτα με λεμόνι και τζίντζερ, χρησιμοποιώντας τη σε μία πληθώρα υλικών. Αρχικά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η ντομάτα δεν ανήκει στην κατηγορία των λαχανικών αλλά σε εκείνη των φρούτων και μαζί με ζαχαρίτσα, τζίντζερ, μερικά ξυλαράκια κανέλας και φρεσκοτριμμένο πιπέρι δημιουργεί μία υπέροχη μαρμελάδα η οποία συνοδεύει με τον πιο ιδανικό τρόπο ένα υπέροχο πιάτο τυριών, κρέατα, ακόμη και ένα πεντανόστιμο burger. Δοκίμασε να ακολουθήσεις και εσύ την πρότασή μου και μην έχεις καμία αμφιβολία ότι θα ξετρελαθείς από το γευστικό αποτέλεσμα. Ανυπομωνώ να διαβάσω τα σχόλια και τις εντυπώσεις σου μέσα από το χώρο που θα βρεις στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • 1 κιλό ντομάτες ξεφλουδισμένες
  • 500 γραμ. μαύρη ζάχαρη
  • χυμό και ξύσμα 4 λεμονιών
  • 20 γραμ. τζίντζερ σε σκόνη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι (περίπου 2 κουταλάκια του γλυκού)
  • 4 ξυλαράκια κανέλα

Διαδικασία

Βήμα 1

Αφού ξεφλουδίσουμε τις ντομάτες τις κόβουμε σε μικρά κομματάκια.

Βήμα 2

Προσθέτουμε όλα μαζί τα υλικά μας σε μία κατσαρόλα και τα σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 20 λεπτά.

Βήμα 3

Συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε τα υλικά μας μέχρι να καραμελώσουν οι ντομάτες, ανακατεύοντας διαρκώς.

Βήμα 4

Χαμηλώνουμε τη φωτιά, αποσύρουμε τα ξυλαράκια κανέλας και συνεχίζουμε να σιγοβράζουμε μέχρι να πήξει η μαρμελάδα μας.

Βήμα 5

Μεταφέρουμε σε αποστειρώμενα βαζάκια τα οποία κλείνουμε αεροστεγώς και γυρίζουμε με το καπάκι ανάποδα μέχρι να κρυώσει η μαρμελάδα.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή