Πικάντικη σαλάτα τουρσί φθινοπωρινή της Αμαλίας

2015-01-20
σαλατα πικαντικη τουρσι
  • Σερβίρεις : 8-10
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 35m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 0m
  • Έτοιμη σε : 35m

Μια φανταστική συνταγή για να φτιάξετε πικάντικη σαλάτα τουρσί φθινοπωρινή της Αμαλίας, ένα πιάτο που συνοδεύει τέλεια τα κυρίως πιάτο είτε πρόκειται για ένα χορτοφαγικό ή νηστίσιμο γεύμα είτε για ένα δείπνο με κρεατικά. Γίνεται εύκολα και πολύ γρήγορα! Καλή όρεξη!

Υλικά

  • 1 κιλό αγγουράκια τουρσί
  • Μισό κιλό ραπανάκια
  • Μισό λάχανο τριμμένο
  • Μισή κούπα φρέσκος άνηθος
  • 6 κουτ.σούπας ξύδι από λευκό κρασί
  • Μισή κούπα ελαιόλαδο
  • 2 κουτ.γλ. αλάτι

Διαδικασία

Βήμα 1

Κόβουμε τα αγγουράκια και τα ραπανάκια

Βήμα 2

Τα τοποθετούμε σε σαλατιέρα μαζί με το λάχανο

Βήμα 3

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τον άνηθο με το ξύδι, το ελαιόλαδο και το αλάτι

Βήμα 4

Περιχύνουμε πάνω από τη σαλάτα και αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα

Βήμα 5

Η σαλάτα πικάντικη με τουρσί φθινοπωρινή της Αμαλίας είναι έτοιμη

 

Tips

  • Για να μην ‘χαλάσει’ το χρώμα της σαλάτας προτιμήστε λευκά ραδίκια
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή