Πιλάφι με φιδέ

2014-07-22
πιλάφι με φιδε
  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 5m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 25m
  • Έτοιμη σε : 30m

Μια λιβανέζικη συνταγή για πιλάφι με φιδέ που συνοδεύει ιδανικά πιάτα με κρέας αλλά και λαχανικά. Ένα πολύ νόστιμο πιάτο που μπορεί να σταθεί ως συνοδευτικό σε κάθε τραπέζι ενώ μπορεί να φαγωθεί και μόνο του σαν ένα πιο ελαφρύ βραδινό. Είναι πολύ νόστιμο και σίγουρα θα σας βγάλει από τη δύσκολη θέση του να επιλέξετε  διαφορετικά συνοδευτικά στα τραπεζώματα που κάνετε σε μια γιορτή!

Υλικά

  • 2 φλιτζ. ρύζι
  • 2 κουτ.σούπας φιδέ
  • Αλάτι
  • 1 κουτ.σούπας ελαιόλαδο

Διαδικασία

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα

Βήμα 2

Σοτάρουμε τον φιδέ μέχρι να πάρει χρώμα

Βήμα 3

Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε

Βήμα 4

Προσθέτουμε δύο φλιτζάνια νερό και αφήνουμε να σιγοβράσει ανακατεύοντας ανά διαστήματα

Βήμα 5

Σιγοβράζουμε με σκεπασμένο καπάκι για περίπου 20 λεπτά

Βήμα 6

Το πιλάφι με φιδέ είναι έτοιμο!

 

Tips

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή