Πιπεράτο μοσχάρι με κεφαλοτύρι

2014-05-19
Πιπεράτο μοσχάρι με κεφαλοτύρι
  • Σερβίρεις : 6-8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 1:05 h
  • Έτοιμη σε : 1:20 h

Μια εξαιρετική συνταγή μοναδικής νοστιμιάς, σπεσιαλιτέ της Λάρισας, για να φτιάξεις το πιπεράτο μοσχάρι με κεφαλοτύρι σου παρουσιάζω παρακάτω. Δοκίμασε να την φτιάξεις και στείλε μου τη γνώμη και τις εντυπώσεις σου.

Υλικά

  • 1 1/2 κιλό μοσχάρι (ελιά ή σπάλα)
  • 1 κιλό πιπεριές
  • 1 1/2 κιλό ντομάτες ώριμες
  • 1/2 κιλό κεφαλοτύρι
  • αρκετό μπαχάρι ολόκληρο
  • αλατοπίπερο
  • 250 γραμ. βούτυρο φρέσκο ή λιωμένο
  • 1 μικρό κεφάλι σκόρδο

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζουμε το κρέας σε ταψί Νο 40. Πλένουμε τις πιπεριές, τις χωρίζουμε στη μέση, αφαιρούμε τους σπόρους και τις ρίχνουμε στο ταψί.

Βήμα 2

Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες, αφαιρούμε τους σπόρους, τις κόβουμε μεγάλα κομμάτια και τις βάζουμε και αυτές στο ταψί.

Βήμα 3

Προσθέτουμε το κεφαλοτύρι σε μεγάλα κομμάτια, το μπαχάρι, το αλατοπίπερο, το βούτυρο και το σκόρδο.

Βήμα 4

Το βάζουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 200 C και το βγάζουμε, όταν ψηθεί το κρέας και απορροφηθούν τα υγρά.

Βήμα 5

Το πιπεράτο μοσχάρι με κεφαλοτύρι είναι έτοιμο για να το απολαύσουμε. Είναι γευστικότερο, αν ψηθεί σε πήλινο γιουβέτσι.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή