Πιπεριές τουρσί σε βάζο

2014-04-23
Πιπεριές τουρσί σε βάζο
  • Σερβίρεις : 6-8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 4:000 h
  • Έτοιμη σε : 4:10 h

Μια πολύ νόστιμη και παραδοσιακή πρόταση από το συνταγολόγιο της γιαγιάς μου για να μαγειρέψεις πιπεριές τουρσί σε βάζο θα βρεις παρακάτω για να την δοκιμάσεις και να μου στείλεις εντυπώσεις και παρατηρήσεις στα σχόλια στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • 2 κιλά πιπεριές πράσινες και κόκκινες
  • 2 ρεπανάκια
  • 2 κρεμμύδια
  • 1 κουταλιά πιπέρι σε σπυριά
  • 1 κιλό ξύδι
  • 1/2 κιλό νερό
  • λίγο χοντρό αλάτι

Διαδικασία

Βήμα 1

Κόβουμε στη μέση και κατά μήκος τις πιπεριές, αφαιρούμε τους σπόρους και τις κόβουμε ξανά κατά μήκος στη μέση.

Βήμα 2

Βάζουμε μπόλικο νερό με λίγο αλάτι και μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε τις πιπεριές, τις βράζουμε 4 - 5 λεπτά και κατόπιν τις στραγγίζουμε.

Βήμα 3

Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε φέτες.

Βήμα 4

Στο μεταξύ, βράζουμε το ξύδι με το νερό και λίγο αλάτι και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.

Βήμα 5

Παίρνουμε γυάλινο ή πήλινο βάζο, βάζουμε μία στρώση πιπεριές, κατόπιν λίγα κρεμμύδια, ανάμεσά τους κανένα σπυρί πιπέρι και κομματάκια από ρεπανάκι και συνεχίζουμε κατά στρώσεις ώσπου να τελειώσουν.

Βήμα 6

Αδειάζουμε από πάνω το ξύδι, βάζουμε το βάζο στον ήλιο λίγες ώρες, και μετά σε μέρος χωρίς ήλιο.

Βήμα 7

Οι πιπεριές τουρσί σε βάζο είναι έτοιμες και όταν έχουμε κατάλληλο φαγητό, βγάζουμε μία ποσότητα, ρίχνουμε λάδι από πάνω και το συνοδεύουμε.

 

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή