Πιπερόπιτα με κοτόπουλο και φέτα (κοτόπιπερόπιτα) σε σπιτικό φύλλο

2015-02-08
πιπερόπιτα με κοτόπουλο και φέτα
  • Σερβίρεις : 10
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 60m
  • Έτοιμη σε : 1:20 h

Μια πολύ καλή συνταγή για να φτιάξετε πιπερόπιτα με κοτόπουλο και φέτα (κοτόπιπερόπιτα) σε σπιτικό φύλλο, ένα πραγματικά πεντανόστιμο πιάτο. Σερβίρεται ως ορεκτικό ή συνοδευτικό αλλά και σαν απογευματινό σνακ. Προσθέστε τα υλικά της επιλογής σας, τυρί και λαχανικά της αρεσκείας σας για να φτιάξετε πολλές και διαφορετικές εκδοχές της πίτας.

Υλικά

  • 350 γρ. κοτόπουλο φιλέτο
  • 250 γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • 5 πιπεριές πολύχρωμες κομμένες σε φέτες
  • 2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
  • 1 αυγό
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 300 γρ. αλεύρι
  • 1 κούπα βούτυρο
  • Μισό κουτ.γλ. αλάτι
  • 70 γρ. τυρί τριμμένο
  • Σουσάμι
  • Λίγο γάλα

Διαδικασία

Βήμα 1

Βράζουμε το κοτόπουλο και το ψιλοκόβουμε

Βήμα 2

Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές

Βήμα 3

Αποσύρουμε σε ένα μπολ και αναμειγνύουμε με το κοτόπουλο και τη φέτα

Βήμα 4

Προσθέτουμε το αυγό, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά

Βήμα 5

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το βούτυρο με το αλεύρι και ένα κουταλάκι αλάτι

Βήμα 6

Προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και λίγο γάλα

Βήμα 7

Πλάθουμε με τα χέρια τη ζύμη σε μια μπάλα και την αφήνουμε καλυμμένη με μεμβράνη για 15-20 λεπτά στο ψυγείο

Βήμα 8

Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μέρη το ένα κάπως μεγαλύτερο

Βήμα 9

Παίρνουμε το μεγάλο κομμάτι ζύμης και ανοίγουμε φύλλο όσο το ταψί ή το πυρέξ

Βήμα 10

Απλώνουμε τη γέμιση και καλύπτουμε με το άλλο φύλλο που έχουμε ανοίξει

Βήμα 11

Κολλάμε τα δύο φύλλα μεταξύ τους και αλείφουμε με γάλα

Βήμα 12

Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 60 λεπτά

Βήμα 13

Η πιπερόπιτα με κοτόπουλο και φέτα είναι έτοιμη

 

Tips

  • Χρησιμοποιήστε κόκκινες, πράσινες, κίτρινες πιπεριές
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή