Πιπερόπιτα με μπέικον, τυρί, ζαμπόν και κρέμα γάλακτος σε φύλλο σφολιάτας

2015-02-18
πιπεροπιτα με μπεικον και τυρι
  • Σερβίρεις : 10
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 55m
  • Έτοιμη σε : 1:05 h

Μια τέλεια συνταγή για να φτιάξετε πιπερίπιτα με μπέικον, τυρί, ζαμπόν και κρέμα γάλακτος σε φύλλο σφολιάτας, μια πίτα που αρέσει σε όλους και γίνεται σχετικά εύκολα. Μπορείτε να ανοίξετε δικό σας φύλλο ή να χρησιμοποιήσετε έτοιμο αλλά και να παραλλάξετε τα υλικά της γέμισης ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή οπωσδήποτε! Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Υλικά

  • 1 πακέτο φύλλο σφολιάτας
  • 4 πολύχρωμες πιπεριές
  • 10 φέτες μπέικον
  • 100 γρ. φέτα
  • 10 φέτες ζαμπόν
  • 3 αυγά
  • 1 κούπα κρέμα γάλακτος
  • 4 κουτ.σούπας τυρί τριμμένο (κίτρινο)
  • Αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές, το μπέικον και το ζαμπόν

Βήμα 2

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και τα σοτάρουμε για λίγα λεπτά

Βήμα 3

Αποσύρουμε σε ένα μπολ και τα αναμειγνύουμε με τα τυριά, την κρέμα γάλακτος, τα 2 αυγά

Βήμα 4

Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά

Βήμα 5

Σε ένα αντικολλητικό χαρτί στρώνουμε το ένα φύλλο και απλώνουμε τη γέμιση

Βήμα 6

Σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο και κλείνουμε καλά τα φύλλα μεταξύ τους

Βήμα 7

Χτυπάμε το αυγό με λίγο νερό και αλείφουμε το φύλλο

Βήμα 8

Ψήνουμε για 5 λεπτά στους 200 και μειώνουμε στου 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει

Βήμα 9

Η πιπερόπιτα με μπέικον και τυρί είναι έτοιμη

 

Tips

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή