Πιροσκί εύκολα και αφράτα τηγανιτά με ζαμπόν και τυρί

2014-12-14
πιροσκι με ζαμπον και τυρι
  • Σερβίρεις : 20
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 1:10 h
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμη σε : 1:30 h

Μια υπέροχη συνταγή για να φτιάξεις πιροσκί εύκολα και αφράτα τηγανιτά με ζαμπόν και τυρί, ένα πολύ εύκολο και νόστιμο ορεκτικό για όλες τις ώρες! Είναι ιδανικό για πάρτι και καλέσματα στο σπίτι, για μια εκδρομή και σαν κολατσιό. Είναι πολύ χορταστικά και παρόλο που είναι κάπως παχυντικά αν τα φάμε με μέτρο μπορούμε και να τα απολαύσουμε και να μην ξεφύγουμε από τα κιλά μας! Δοκίμασέ τα οπωσδήποτε!

Υλικά

  • 500 γρ. αλεύρι
  • 1 φακ. ξηρή μαγιά
  • 1 αυγό
  • 2 κουτ.γλ. ζάχαρη
  • 160 ml γάλα χλιαρό
  • 1 κουτ.γλ. αλάτι
  • 3 κουτ.σούπας βούτυρο λιωμένο
  • 10-15 φέτες ζαμπόν
  • 10-15 φέτες τυρί του τοστ

Διαδικασία

Βήμα 1

Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με τη μαγιά, τη ζάχαρη και το αλάτι

Βήμα 2

Προσθέτουμε το βούτυρο, το γάλα και τα αυγά

Βήμα 3

Ζυμώνουμε μέχρι να αφρατέψει και να μαλακώσει η ζύμη

Βήμα 4

Την σκεπάζουμε και αφήνουμε για μια ώρα να φουσκώσει

Βήμα 5

Χωρίζουμε τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια και ανοίγουμε το καθένα στην παλάμη μας

Βήμα 6

Γεμίζουμε με τυρί και ζαμπόν που έχουμε κόψει στη μέση ή ολόκληρα (ανάλογα με το πόσο γέμιση θέλουμε)

Βήμα 7

Κλείνουμε καλά και τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν χρώμα

Βήμα 8

Τα πιροσκί εύκολα και αφράτα τηγανιτά με ζαμπόν και τυρί είναι έτοιμα

 

Tips

  • Μπορείς να προσθέσεις ό,τι γέμιση σου αρέσει
  • Μπορείς να ανοίξεις τη ζύμη και με πλάστη αν δεν σε βολεύει με το χέρι
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή