Πιροσκί με κιμά στο φούρνο και σπιτική ζύμη (της Αργυρώς)

2015-03-09
πιροσκι με κιμα στο φουρνο
  • Σερβίρεις : 10-20
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 60m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 45m
  • Έτοιμη σε : 1:45 h

Μια τέλεια συνταγή για να φτιάξετε πιροσκί με κιμά στο φούρνο και σπιτική ζύμη (της Αργυρώς), ένα τέλειο σνακ για κάθε ώρα της μέρας. Τα πιροσκί συνήθως είναι βαριά, όμως αν τα μαγειρέψετε στο φούρνο θα γίνουν πιο ελαφριά και κυρίως πιο διαιτητικά αφού δεν θα τηγανιστούν και δεν θα απορροφήσουν λάδι. Δοκιμάστε τα και σίγουρα θα εντυπωσιαστείτε με το αποτέλεσμα.

Υλικά

  • 450γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/4 κούπας νερό χλιαρό
  • 1 & 1/4 κούπας γάλα χλιαρό
  • 1 αυγό
  • 2 κουτ.σούπας λιωμένο βούτυρο
  • Μισό κουτ.γλ. ζάχαρη
  • Μισό κουτ.γλ. αλάτι
  • 1 φακ. ξερή μαγιά
  • 200 γρ. κιμά
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 αυγό
  • 1 κουτ.σούπας γάλα
  • 1 ντομάτα κομμένη ψιλοκομμένη
  • Λίγη ζάχαρη
  • 1 φρυγανιά τριμμένη
  • 70 γρ. φέτα τριμμένη
  • Αλάτι- πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Ζυμώνουμε τα αλεύρι με το το χλιαρό γάλα, ένα αυγό, το βούτυρο, τα κουταλάκια ζάχαρη και αλάτι και τη μαγιά διαλυμένη στο χλιαρό νερό

Βήμα 2

Κάνουμε τη ζύμη μια μπάλα, την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να διπλασιαστεί για μια ώρα

Βήμα 3

Ζυμώνουμε πάλι και χωρίζουμε σε 20 κομμάτια

Βήμα 4

Πλάθουμε σε μπάλες και τα αφήνουμε σκεπασμένα για 15 λεπτά

Βήμα 5

Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε τον κιμά και το κρεμμύδι σε ελαιόλαδο

Βήμα 6

Προσθέτουμε τη ντομάτα, ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι

Βήμα 7

Ρίχνουμε λίγο νερό και σιγοβράζουμε για 25 λεπτά

Βήμα 8

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μαϊντανό, φρυγανιά, ένα κρόκο αυγού χτυπημένο με γάλα και φέτα

Βήμα 9

Ανακατεύουμε καλά και ανοίγουμε τις ζύμες σε λεπτό φύλλο και με διάμετρο περίπου 8 εκατοστών

Βήμα 10

Βάζουμε στο κέντρο μια κουταλιά κιμά και διπλώνουμε σε ρολό

Βήμα 11

Τοποθετούμε τα πιροσκί και ταψί με λαδόκολλα και αλείφουμε με το ασπράδι αυγού που έχουμε χτυπήσει

Βήμα 12

Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά

Βήμα 13

Τα πιροσκί με κιμά στο φούρνο είναι έτοιμα

 

Tips

  • Προσέξτε την ποσότητα αλατιού στη γέμιση καθώς με την φέτα θα βγει αρκετά αλμυρή
Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή