Πιτσάκια εξπρές μικρά με μοτσαρέλα και πέστο

2015-06-02
Πιτσάκια με μοτσαρέλα και πέστο
  • Σερβίρεις : 2
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 5m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 8m
  • Έτοιμη σε : 13m

Δοκίμασε να φτιάξεις υπέροχα πιτσάκια εξπρές μικρά με μοτσαρέλα και πέστο ακολουθώντας μία από τις πιο εύκολες και γρήγορες συνταγές για πιτσάκια που θα βρεις στον ιστότοπό μας. Πρόκειται για μία πρόταση ιδανική για τραπέζι με φίλους στο σπίτι ενώ είναι και το αγαπημένο πιάτο των παιδιών που ξετρελαίνονται πάντα για πίτσα. Επέλεξε λοιπόν τα πιο αγνά υλικά και δημιούργησε βήμα προς βήμα ένα πολύ γευστικό και γρήγορο πιάτο ακολουθώντας τη συνταγή που σου προτείνω. Μπορείς να πειραματιστείς χρησιμοποιώντας επιπλεόν προσούτο, μανιτάρια ή οποιοδήποτε υλικό σου αρέσει. Τέλος μοιράσου μαζί μου τα σχόλιά σου μέσα από το χώρο που θα βρεις στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • Γαλλική μπαγκέτα κομμένη στα δύο
  • 150 γραμ. μοτσαρέλα
  • φρέσκος βασιλικός
  • σάλτσα ντομάτας
  • λίγη σάλτσα πέστο
  • 4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά αρωματίζουμε το ελαιόλαδο μας με τη σκελίδα σκόρδου είτε πολτοποιώντας τη είτε ψιλοκόβωντάς τη μέσα σε αυτό.

Βήμα 2

Αφήνουμε το μείγμα μας να βγάλει τα αρώματά του για λίγη ώρα σε ένα μπολ.

Βήμα 3

Ραντίζουμε τις φέτες γαλλικού ψωμιού με λίγες σταγόνες από το αρωματισμένο μας ελαιόλαδο και στη συνέχεια αλείφουμε με λίγη από τη σάλτσα ντομάτας την κάθε φέτα και προσθέτουμε κομμάτια μοτσαρέλας.

Βήμα 4

Ψήνουμε τα πιτσάκια μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 8 λεπτά και αφού τα βγάλουμε από το φούρνο προσθέτουμε ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό, μπόλικο πιπέρι και λίγες σταγόνες από σάλτσα πέστο.

Βήμα 5

Συνοδεύεται τέλεια από πράσινη σαλάτα εποχής.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή

Recipe Comments

  • mariakak

    Θα πρότεινα και λίγο extra τυράκι! μερικές κομμένες φέτες arla samsoe πάνω από τα υπόλοιπα υλικά! όσες φορές το έχω δοκιμάσει, μου έχει βγει καλό!