Πλιγούρι με κιμά από χοιρινό

2015-09-16
Πλιγούρι με κιμά από χοιρινό
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 60m
  • Έτοιμη σε : 1:20 h

Μια εξαιρετικά νόστιμη συνταγή για χοιρινό θα βρεις παρακάτω το οποίο περιέχει πλιγούρι και φτιάχνεται με κιμά από χοιρινό και ρεβύθια. Εξαιρετικά θρεπτική και νόστιμη, αυτή η παραδοσιακή συνταγή που την έφτιαχνε παλιά η γιαγιά μου και την βρήκα στο βιβλίο της που κρατά τις συνταγές είναι η πρόταση μου για σήμερα. Για να την ετοιμάσεις, αρχικά ετοιμάζεις τα ρεβύθια από το προηγούμενο βράδυ και την επομένη τα βράζεις σε μια κατσαρόλα. Όταν είναι σχεδόν έτοιμα, τότε ρίχνεις το πλιγούρι με το λάδι και περιμένεις για να γίνει το πλιγούρι. Εν τω μεταξύ σε άλλη κατσαρόλα τσιγαρίζεις και βράζεις τον κιμά και όταν κι αυτός είναι έτοιμος, τον ρίχνεις στην κατσαρόλα με τα ρεβύθια και το πλιγούρι, περιμένεις να δέσουν τα υλικά και σερβίρεις συνοδεύοντας με μια από τις σαλάτες που θα έχεις φτιάξει και απολαμβάνεις ένα θρεπτικότατο γεύμα.

Υλικά

  • 100 γραμ. ρεβύθια
  • μισό κιλό πλιγούρι (σιτάρι χοντροαλεσμένο)
  • 250 γραμ. κρέας χοιρινό, κομμένο σε πολύ μικρά κομματάκια (σαν κιμάς του χεριού όχι της μηχανής)
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ λάδι
  • 1 κουταλιά βούτυρο
  • αλάτι - πιπέρι
  • νερό όσο σηκώσει (γύρω στα 4 - 5 ποτήρια)

Διαδικασία

Βήμα 1

Μουσκεύετε τα ρεβύθια αποβραδίς σε νερό.

Βήμα 2

Την επομένη, τα ρίχνετε σε κατσαρόλα με νερό που βράζει.

Βήμα 3

Αφού βράσουν, ρίχνετε στην ίδια κατσαρόλα και το πλιγούρι, το αλάτι και λάδι.

Βήμα 4

Αφήνετε να σιγοβράζουν σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινο κουτάλι μέχρι αν απορροφηθεί το νερό και μείνει το φαγητό μόνο με το λάδι του.

Βήμα 5

Καίτε το βούτυρο σε κατσαρόλα και καβουρδίζετε τον κιμά, ανακατεύοντας με ξύλινο κουτάλι μέχρι να απορροφηθεί το νερό και μείνει το φαγητό μόνο με το λάδι του.

Βήμα 6

Καίτε το βούτυρο σε κατσαρόλα και καβουρδίζετε τον κιμά, ανακατεύοντας με ξύλινο κουτάλι.

Βήμα 7

Αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε 1 φλιτζάνι νερό και αφήνετε τον κιμά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να βράσει.

Βήμα 8

Όπως είναι ζεστός ο κιμάς, τον αδειάζετε μέσα στην κατσαρόλα με το πλιγούρι και σερβίρετε το φαγητό ζεστό.

Βήμα 9

Μπορείτε επίσης, όταν καβουρδίζετε τον κιμά να ρίξετε και μία χούφτα τυρί τριμμένο, για να μυρίσει και νοστιμίσει περισσότερο το φαγητό.

Τύπος Συνταγής: , ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή