Πολίτικο ρυζόγαλο με μαστίχα Χίου

2015-05-06
Πολίτικο ρυζόγαλο
  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 60m

Η συνταγή που σου παρουσιάζω παρακάτω αναφέρεται σε ένα από τα πιο αγαπημένα γλυκά όλων μας, από την εποχή που είμαστε ακόμα παιδιά και δεν είναι άλλο από το πολίτικο ρυζόγαλο με μαστίχα Χίου. Είναι μία υπέροχη καλοκαιρινή πρόταση για εσάς και τα παιδάκια σας καθώς πρόκειται για ένα πολύ εύκολο και θρεπτικό γλύκισμα που είναι από τις αγαπημένες μου συνταγές για ρυζόγαλο που σου έχουμε παρουσιάσει στην ιστοσελίδα μας. Η κρεμώδης υφή του θα ξετρελάνει τους μικρούς μας φίλους οι οποίοι θα το καταναλώσουν πριν καν το καταλάβετε. Δοκίμασε να το φτιάξεις και εσύ και μοιράσου τις εντυπώσεις σου μαζί μου στο χώρο που ακολουθεί στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • 1/5 φλιτζάνι ρύζι γλασέ
  • 2 φλιτζάνια νερό
  • 4 1/5 φλιτζάνια γάλα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1/5 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 2 κουταλιές σούπας κόρν φλάουρ
  • 1 κουταλάκι γλυκού μαστίχα
  • κανέλα για πασπάλισμα (προαιρετικά)

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μία κατσαρόλα σιγοβράζουμε το ρύζι μας στο νερό μαζί με το αλάτι για 10 λεπτά και στη συνέχεια ρίχνουμε το γάλα, τη ζάχαρη και τη μαστίχα κοπανισμένη μέχρι το ρύζι να βράσει.

Βήμα 2

Αφού βράσει το ρύζι προσθέτουμε στην κατσαρόλα το κόρν φλάουρ διαλυμένο σε λίγο νεράκι και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει το ρυζόγαλό μας.

Βήμα 3

Μοιράζουμε όπως είναι ζεστό το ρυζόγαλό μας σε μικρά μπολάκια ή ποτήρια της αρεσκείας μας πασπαλίζουεμ με κανέλα και αφήνουμε να κρυώσουν.

Βήμα 4

Αργότερα τα παγώνουμε στο ψυγείο.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή