Πορτοκαλόπιτα εύκολη χωρίς φύλλο Κρητική της Τασίας

2015-10-02
portokalopita-xwris-fullo
  • Σερβίρεις : 10
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 60m
  • Έτοιμη σε : 1:20 h

Πρόκειται για ένα παραδοσιακό γλυκό που προέρχεται από το αγαπημένο νησί της Κρήτης. Μιια καταπληκτική συνταγή με πορτοκαλόπιτα που την έφτιαχνε η νονά μου η Τασία και μας έχει μοιράσει την συνταγή της για να την φτιάχνουμε και στην Αθήνα. Είναι ένα εύκολο, γρήγορο και πεντανόστιμο γλυκό που θα ξετρελάνει όσους το δοκιμάσουν καθώς δεν περιέχει κάποιο φύλλο, έχει σαν βάση το μπέικιν πάουντερ και διάφορα γλυκαντικά υλικά όπως το γαρύφαλλο, η κανέλα και το κονιάκ και φυσικά το αγαπημένο πορτοκάλι και ο συνδυασμός όλων αυτών δίνει μια αξέχαστη γεύση. Δοκίμασε να ετοιμάσεις το γλυκό αυτό και μοιράσου μαζί μου τις εντυπώσεις σου. Καλή απόλαυση.

Υλικά

  • 1 κ.γ. σόδα
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/4 κ.γ. γαρύφαλλο
  • 1/2 κ.γ. κανέλα
  • ξύσμα από ένα λεμόνι
  • ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 1/2 φλιτζανάκι κονιάκ
  • 2 ποτήρια χυμό πορτοκάλι
  • 1 ποτήρι ελαιόλαδο
  • 2 ποτήρια ζάχαρη
  • 3 ποτήρια αλεύρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Παίρνουμε ένα μπωλ και ανακατεύουμε το μπέικιν με το αλεύρι.

Βήμα 2

Σε ένα άλλο μπωλ χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη και στη συνέχεια προσθέτουμε τα ξύσματα από τα πορτοκάλια και το λεμόνι, το κονιάκ, την κανέλα και το γαρύφαλλο και ανακατεύουμε.

Βήμα 3

Στη συνέχεια διαλύουμε τη σόδα στο χυμό πορτοκαλιού και το προσθέτουμε και αυτό στο μίγμα με το λάδι. Ρίχνουμε και το μίγμα με το αλεύρι και το μπέικιν στο μίγμα με το λάδι και ανακάτευουμε μέχρι να γίνει ένας χυλός.

Βήμα 4

Παίρνουμε ένα ταψί το βουτυρώνουμε, ρίχνουμε το μίγμα και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα.

Βήμα 5

Είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

 

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή