Πορτοκαλόπιτα με ολόκληρα πορτοκάλια και χωρίς γιαούρτι

2015-09-27
portokalopita-me-oloklhra portokalia
  • Σερβίρεις : 10
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 1:10 h
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 1:50 h

Παρακάτω θα βρεις μια από τις πιο γλυκές συνταγές με πορτοκαλόπιτα που σου έχουμε παρουσιάσει καθώς η συγκεκριμένη περιέχει ολόκληρα πορτοκάλια. Πρόκειται για μία συνταγή που έχει πολύ έντονη τη γεύση και το άρωμα του πορτοκαλιού αφού τα πορτοκάλια είναι ολόκληρα. Απευθύνεται στους πραγματικούς λάτρεις του πορτοκαλιού που δίνουν έμφαση στην γεύση και στην υφή της συνταγής και τους αρέσει η αίσθηση και η γεύση του πορτοκαλιού. Οι λάτρεις του συγκεκριμένου φρούτου πρέπει να τη φτιάξουν οπωσδήποτε και σίγουρα θα ξετρελαθούν. Αν δεν την έχεις δοκιμάσει ποτέ, επιχείρησε να την φτιάξεις και στείλε μου τις εντυπώσεις σου παρακάτω. Καλή σου απόλαυση.

Υλικά

  • 5 πορτοκάλια (τα 3 ολόκληρα, τα 2 ξύσμα και χυμό)
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 2 βανίλιες
  • 250 γρ. γάλα πλήρες
  • 250 γρ. σπορέλαιο
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 1 σακουλάκι μπεικιν πάουτερ
  • 3 αυγά
  • Για το σιρόπι:
  • Τα φλούδια από το ένα πορτοκάλι που δεν έχουμε βγάλει το ξύσμα του
  • 700 γρ. ζάχαρη
  • 500 γρ. νερό

Διαδικασία

Βήμα 1

Παίρνουμε μία κατσαρόλα βράζουμε τα 2 πορτοκάλια σε νέρό για 1 ώρα, τα κόβουμε στη μέση, αφαιρούμε τα κουκούτσια, στίβουμε τα πολλάνερά από μέσα τους και τα αφήνουμε στην άκρη. Από τα άλλα 3 βγάζουμε το χυμό και από τα άλλα 2 το ξύσμα.

Βήμα 2

Στο μπλέντερ ρίχνουμε τα πορτοκάλια που βράσαμε και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το γάλα, το σπορέλαιο, τα αυγά, το ξύσμα, τις βανίλιες, και το μπέικιν και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

Βήμα 3

Παίρνουμε ένα ταψί, το βουτυρώνουμε, το αλευρώνουμε, στρώνουμε ένα φύλλο και τοποθετούμε από πάνω μέρος από το μίγμα. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα φύλλα εκτός από το τελευταίο που το αφήνουμε χωρίς γέμιση.

Βήμα 4

Το τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 40 περίπου λεπτά.

Βήμα 5

Για το σιρόπι βράζουμε σε μία κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη και τα φλούδια, περιμένουμε να λιώσει η ζάχαρη, να πάρει 2 βράσεις το σιρόπι, το κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το χυμό από τα πορτοκάλια και το αφήνουμε να κρυώσει.

Βήμα 6

Μόλις το σιρόπι κρυώσει περιχύνουμε το ζεστό μίγμα από το φούρνο και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή