Πορτοκαλόπιτα με σιμιγδάλι, αλεύρι και γιαούρτι σιροπιαστή

2015-08-29
Πορτοκαλόπιτα με αλεύρι και σιμιγδάλι
  • Σερβίρεις : 12
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 45m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 45m
  • Έτοιμη σε : 1:30 h

Ακολούθησε την συνταγή μου για μοναδική πορτοκαλόπιτα με αλεύρι και σιμιγδάλι που σου παραθέτω παρακάτω και δεν θα χάσεις γιατί προσωπικά την θεωρώ μια από τις γευστικότερες συνταγές για πορτοκαλόπιτα που έχω δοκιμάσει. Πρόκειται για ένα υπέροχο σιροπιαστό γλυκό ιδανικό για κάθε περίσταση που μοιάζει σε κάποιο βαθμό με το ραβανί. Είναι ένα εύκολο γλυκό ως προς την παρασκευή του ενώ τα υλικά που καλείσαι να χρησιμοποιήσεις είναι εύκολα και οικονομικά. Το γιαούρτι σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα υλικά καθώς και το άρωμα του πορτοκαλιού δένει απίστευτα και σου χαρίζει ένα τέλειο γευστικό αποτέλεσμα. Δοκίμασε να φτιάξεις και εσύ τη συνταγή μου και στείλε μου τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σου μέσα από το χώρο που θα βρεις κάτω κάτω στη σελίδα.

Υλικά

  • Υλικά για το σιρόπι
  • 2 1/2 κούπες ζάχαρη
  • 2 1/2 κούπα νερό
  • 1 κούπα χυμό λεμονιού
  • φλούδα πορτοκαλιού
  • Υλικά για τη ζύμη
  • 1 κούπα αλεύρι
  • 1 κούπα σιμιγδάλι χοντρό
  • 1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 κούπα γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 βανίλια
  • 2 αυγά
  • ξύσμα 2 πορτοκαλιών
  • 1/2 κούπα χυμός πορτοκαλιού
  • 1/2 κούπα αραβοσιτέλαιο
  • αμύγδαλο φιλέ προαιρετικά

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά φτιάχνουμε ένα ελαφρύ σιρόπι αφήνοντας όλα τα υλικά να σιγοβράσουν σε ένα κατσαρολάκι.

Βήμα 2

Σε ένα μπόλ αναμειγνύουμε το σιμιγδάλι 2 ειδών μαζί με το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιών.

Βήμα 3

Σε ένα διαφορετικό μπόλ αναμειγνύουμε το λάδι, το γιαούρτι, τα αυγά, τη ζάχαρη μαζί με το χυμό πορτοκαλιού.

Βήμα 4

Στη συνέχεια ανακατεύουμε τα δύο μείγματα των μπόλ ώστε να ομοιογενοποιηθούν τελείως.

Βήμα 5

Σε ένα καλά λαδωμένο ταψάκι απλώνουμε το μείγμα της ζύμης πασπαλίζοντας το με αμύγδαλο φιλέ ενώ στη συνέχεια ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.

Βήμα 6

Αφού βγάλουμε την πορτοκαλόπιτα μας από το φούρνο την αφήνουμε 5 λεπτά και μετά τη χαράσουμε σε κομμάτια και περιχύνουμε με το σιρόπι που έχουμε αφήσει να κρυώσει.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή