Πορτοκαλόπιτα νηστίσιμη χωρίς φύλλο με σιμιγδάλι και σιρόπι

2015-08-17
Πορτοκαλόπιτα νηστίσιμη χωρίς φύλλο
  • Σερβίρεις : 12
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 60m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 1:15 h
  • Έτοιμη σε : 2:15 h

Η Πορτοκαλόπιτα νηστίσιμη χωρίς φύλλο είναι η πρόταση μου για σένα μέσα από τη συνταγή για πορτοκαλόπιτα που σου παρουσιάζω στη σελίδα που ακολουθεί. Πρόκειται για ένα πολύ εύκολο στην παρασκευή του γλυκό που το μόνο που απαιτεί είναι να ρίξεις όλα μαζί τα υλικά σου στον κάδο του μίξερ και να δημιουργήσεις ένα μείγμα με βάση τη σιμιγδάλι που στη συνέχεια θα ψήσεις σύμφωνα με τις οδηγίες μου και θα το λούσεις με το σιρόπι. Μπορείς να το σερβίρεις είτε σκέτο όπως είναι είτε με λίγη πασπαλισμένη ζάχαρη άχνη είτε με τον αγαπημένο σου ξηρό καρπό τριμμένο από πάνω. Είναι η ιδανική πρόταση για να συνοδεύσεις τον απογευματινό σου καφέ ή τσάϊ. Περιμένω να το φτιάξεις και εσύ στο σπίτι και να μου στείλεις τα σχόλια σου μέσα από το χώρο που θα βρεις στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • 2 κούπες αλεύρι
  • 2 κούπες σιμιγδάλι χοντρό
  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • 3 κούπες ζάχαρη
  • 3 πορτοκάλια
  • 2 κουταλάκια γλυκού σόδα
  • 4 κουταλάκια γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κούπα κονιάκ

Διαδικασία

Βήμα 1

Αφού κόψουμε τις 2 άκρες από τα πορτοκάλια τα βάζουμε να βράσουν για 3 φορές από 5 λεπτά την κάθε μία ανανεώνοντας στο μεταξύ το νερό.

Βήμα 2

Στη συνέχεια τα αφήνουμε εκτός κατσαρόλας να κρυώσουν.

Βήμα 3

Χτυπάμε το ένα πορτοκάλι στο μπλέντερ μέχρι να γίνει πολτός και προσθέτουμε σε αυτόν τη σόδα.

Βήμα 4

Σε ένα μπόλ χτυπάμε το ελαιόλαδο με μία κούπα από τη ζάχαρη και προσθέτουμε το μείγμα του μπλέντερ μαζί με το κονιάκ.

Βήμα 5

Προσθέτουμε στο μείγμα μας και το σιμιγδάλι μαζί με το αλεύρι και το μπέικιν και το αφήνουμε να σταθεί και να φουσκώσει.

Βήμα 6

Αφού φουσκώσει περιχυνούμε ένα ταψάκι και ψήνουμε το γλυκό μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μία ώρα.

Βήμα 7

Αφήνουμε το γλυκό μας να κρυώσει και παράλληλα φτιάχνουμε το σιρόποι μας βάζοντας το άλλο πορτοκάλι σε λεπτές φέτες μαζί με μία κούπα νερό και την υπόλοιπη ζάχαρη να βράσουν μέχρι να δέσει.

Βήμα 8

Έχοντας κρυώσει το γλυκό μας και με καυτό το σιρόπι μας σιροπιάζου στολίζοντας με τις φέτες πορτοκαλιού που εμπεριέχονται στο σιρόπι την επιφάνεια του γλυκού.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή