Πουγκάκια γεμιστά με κιμά από μοσχάρι και τυριά αλμυρά σε φύλλο σφολιάτας

2015-06-09
Πουγκάκια γεμιστά με κιμά
  • Σερβίρεις : 12
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 25m
  • Έτοιμη σε : 45m

Φτιάξε γρήγορα και απλά, τα πιο λαχταριστά πουγκάκια γεμιστά με κιμά από μοσχάρι και τυριά αλμυρά σε φύλλο σφολιάτας, ακολουθώντας τη συνταγή που σου παραθέτω στη σελίδα που ακολουθεί. Πρόκειται για ένα αλμυρό ορεκτικό που θα λατρέψει όλη η οικογένεια και κυρίως τα παδάκια. Τα πουγκάκια αυτά συνοδεύουν πολύ ευχάριστα κάθε πιάτο σου ενώ μπορείς εύκολα και κυρίως γρήγορα να δημιουργήσεις ένα πολύ γευστικό πιάτο που όλοι θα εκτιμήσουν. Σου προτείνω να πειραματιστείς με τα υλικά της γέμισης που θα χρησιμοποιήσεις και να μου στείλεις τα σχόλια και τις εντυπώσεις σου, καθώς και τι επιλογές υλικών που έκανες, μέσα από το χώρο που ακολουθεί στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • 1/5 κιλό κιμά
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 αυγό
  • λίγο ελαιόλαδο
  • τυρί κίτρινο της αρεσκείας σας τριμμένο
  • ζύμη σφολιάτας (1 συσκευασία)

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα κατσαρολάκι σωτάρουμε το κρεμμύδι για μερικά λεπτά και προσθέτουμε τον κιμά.

Βήμα 2

Σωτάρουμε όλα μαζί τα υλικά μας και ρίχνουμε το αυγό μαζί με τα τυριά.

Βήμα 3

Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά μας και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Βήμα 4

Κόβουμε το φύλλο σφολιάτας σε τετράγωνα κομμάτια και τοποθετούμε λίγη από τη γέμιση στο κέντρο.

Βήμα 5

Κλείνουμε το πουγκί μας με τα δάχτυλά μας τοποθετώντας και μία οδοντογλφίδα στο κλείσιμο της σφολιάτας ώστε να μην ανοίξει.

Βήμα 6

Τοποθετούμε τα πουγκάκια μας σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή