Πουρές αγκινάρας

2014-07-19
πουρες αγκιναρας
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 5m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 15m
  • Έτοιμη σε : 20m

Μια συγκλονιστική συνταγή για πουρέ αγκινάρας, ένα τέλειο ορεκτικό αλλά και συνοδευτικό πιάτο. Ταιριάζει με πιάτα κρεατικών και με λαχανικά και είναι ένα εντυπωσιακό ορεκτικό σε ένα μπουφέ. Είναι επίσης ένας τέλειος τρόπος για να πείσεις τα παιδιά να φάνε τα λαχανικά τους αφού η αγκινάρα γενικά δεν είναι από τα αγαπημένα τους. Έτσι όμως μπορείς να την εντάξεις στη διατροφή όλης της οικογένειας!

Υλικά

  • 400 γρ. καρδιά αγκινάρας
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουτ.σούπας χυμός από λεμόνι
  • 1/3 κούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Βράζουμε την αγκινάρα ή την μαγειρεύουμε στον ατμό μέχρι να μαλακώσει

Βήμα 2

Σε ένα μπλέντερ πολτοποιούμε την αγκινάρα με το σκόρδο και το λεμόνι

Βήμα 3

Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά

Βήμα 4

Αλατοπιπερώνουμε και σεβρίρουμε σε μπολ

Βήμα 5

Ο πουρές αγκινάρας είναι έτοιμος!

 

Tips

  • Γαρνίρισε με μαϊντανό!
  • Μπορείς να προσθέσεις στον πουρέ και άλλα λαχανικά που σου αρέσουν. Έτσι θα έχεις και πιο παχύρευστη υφή.
  • Μπορείς να προσθέσεις περισσότερο ελαιόλαδο ανάλογα με το γούστο σου
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή