Πουρές από ρεβύθια

2014-07-20
πουρες απο ρεβιθια
  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 55m
  • Έτοιμη σε : 1:05 h

Μια απολαυστική συνταγή για να φτιάξεις πουρέ από ρεβύθια, ένα τέλειο πιάτο για τους λάτρεις των ρεβιθιών αλλά και όσους θέλουν να τα εντάξουν στη διατροφή τους αλλά δεν τους αρέσει να τα τρώνε ολόκληρα. Με αυτή τη συνταγή τα παιδιά θα τα φάνε πιο εύκολα αλλά και οι μεγάλοι θα μπορούν να το απολαύσουν ως συνοδευτικό σε λαχανικά ή σαν κυρίως πιάτο.

Υλικά

  • 3 κούπες ρεβίθια
  • 1 κουτ.γλ. κύμινο
  • 3/4 κούπας ελαιόλαδο
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • Μισό κουτ.γλ. πάπρικα
  • Αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Μουλιάζουμε από την προηγούμενη μέρα τα ρεβίθια

Βήμα 2

Τα βράζουμε σε νερό μέχρι να μαλακώσουν

Βήμα 3

Ζεσταίνουμε 1/4 κούπας ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι

Βήμα 4

Προσθέτουμε το σκόρδο και το κύμινο και ανακατεύουμε για 1 λεπτό

Βήμα 5

Προσθέτουμε τα ρεβίθια, πάπρικα, αλάτι και πιπέρι

Βήμα 6

Ανακατεύουμε για 5 λεπτά και προσθέτουμε 2 κούπες νερό (ή ζουμί όπου έβρασαν τα ρεβίθια)

Βήμα 7

Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά

Βήμα 8

Στραγγίζουμε τα ρεβίθια κρατώντας το ζουμί και τα πολτοποιούμε σε μπλέντερ

Βήμα 9

Προσθέτουμε ¾ κούπας από το ζουμί, μισή κούπα ελαιόλαδο και ανακατεύουμε

Βήμα 10

Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε

Βήμα 11

Ο πουρές από ρεβύθια είναι έτοιμος!

 

Tips

 

  • Διατηρείται στο ψυγείο, οπότε μπορείς να το φτιάξεις από την προηγούμενη μέρα ή να το σερβίρεις την επόμενη σαν συνοδευτικό πιάτο!
  • Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και έτοιμα ρεβίθια από κονσέρβα
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή