Πουρές από σελινόριζα

2014-07-29
πουρες απο σελινοριζα
  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 5m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 35m

Μια πολύ καλή συνταγή για πουρέ από σελινόριζα, ένα τέλειο πιάτο για ορεκτικό ή συνοδευτικό σε πιάτα με κρεατικά. Είναι πολύ εύκολη συνταγή και είναι ιδανική για μπουφέ ή επίσημο τραπέζι αφού το πιάτο έχει και όμορφο χρώμα. Μπορείς να το φτιάχνεις καθημερινά για ένα ελαφρύ και νόστιμο συνοδευτικό στο κυρίως φαγητό.

Υλικά

  • 1 κιλό σελινόριζα
  • Μισή κούπα γάλα ή κρέμα γάλακτος
  • 3 κουτ.σούπας βούτυρο ανάλατο
  • Αλάτι

Διαδικασία

Βήμα 1

Βράζουμε αλατισμένο νερό και βάζουμε τη σελινόριζα ξεφλουδισμένη και κομμένη σε μικρά κομμάτια

Βήμα 2

Αφήνουμε για 25 λεπτά μέχρι να μαλακώσει

Βήμα 3

Στραγγίζουμε τη σελινόριζα και ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα

Βήμα 4

Αφήνουμε για 1 λεπτό να φύγουν όλα τα υγρά ανακινώντας την κατσαρόλα για να μην κολλήσει

Βήμα 5

Προσθέτουμε το γάλα ή την κρέμα και αλάτι

Βήμα 6

Πολτοποιούμε με το ειδικό εργαλείο ή με ένα πιρούνι και ανακατεύουμε

Βήμα 7

Ο πουρές από σελινόριζα είναι έτοιμος!

 

Tips

  • Προτίμησε κρέμα γάλακτος εάν θέλεις μια πιο πλούσια γεύση και βελούδινη υφή και γάλα εάν το θέλεις πιο ελαφρύ
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή