Πουρές αχλαδιού

2014-07-18
πουρες αχλαδιου
  • Σερβίρεις : 4-6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 60m
  • Έτοιμη σε : 1:10 h

Μια εξαιρετική συνταγή για να φτιάξεις πουρέ αχλαδιού για ένα ποτό ή για ένα γλυκό. Μπορείς να το σερβίρεις σε ποτήρι και να προσθέσεις αλκοόλ ή να το χρησιμοποιήσεις σε συνταγές που περιλαμβάνουν πουρέ φρούτων. Εάν θέλεις να φτιάξεις πουρέ αχλαδιού για το μωράκι σου, τότε απλά θα μαλακώσεις δύο αχλάδια στον ατμό και θα τα πολτοποιήσεις χωρίς να προσθέσεις άλλα υλικά!

Υλικά

  • 5 κιλά αχλάδια ξεφλουδισμένα και κομμένα σε κομμάτια
  • 1 & 1/3 κούπας ζάχαρη
  • 2/3 κούπας λικέρ ή μπράντι αχλαδιού

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα αχλάδια, το μπράντι και τη ζάχαρη μαζί με μια κούπα νερό

Βήμα 2

Ανοίγουμε το μάτι σε υψηλή θερμοκρασία και μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε

Βήμα 3

Σιγοβράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για 1 ώρα

Βήμα 4

Στραγγίζουμε σε μια σίτα και πολτοποιούμε τα κομμάτια του αχλαδιού

Βήμα 5

Το αφήνουμε να κρυώσει πριν το χρησιμοποιήσουμε

Βήμα 6

Ο πουρές αχλαδιού είναι έτοιμος!

 

Tips

  • Ταιριάζει πολύ σε κοκτέιλ
  • Αν θέλεις μπορείς να το διατηρήσεις στην κατάψυξη!
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή