Πουρές με σάλτσα μανιταριών

2014-07-22
πουρες με σαλτσα μανιταριων
  • Σερβίρεις : 4-6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 1:10 h

Μια τέλεια συνταγή για πουρέ με σάλτσα μανιταριών, ένα πιάτο που μπορείς να σερβίρεις και μόνο του αλλά και με κρέας ή λαχανικά! Μπορείς μάλιστα να σερβίρεις την ίδια σάλτσα με το κυρίως πιάτο. Ο συνδυασμός της σάλτσας με τον πουρέ κάνει το πιάτο πιο βελούδινο και αφήνει μια πολύ ωραία γεύση στον ουρανίσκο. Δοκιμάστε το και σίγουρα θα γίνει το αγαπημένο σας!

Υλικά

  • 1 κιλό παστινάκι καθαρισμένα και κομμένα
  • Μισό κιλό πατάτες καθαρισμένες και κομμένες
  • 1 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ.σούπας λάδι τρούφας
  • 3/4 κούπας γάλα σόγιας
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 2,5 κούπες νερό
  • 15 γρ. μανιτάρια πορτσίνι αποξηραμένα
  • 220 γρ. μανιτάρια φρέσκα κομμένα
  • 1 κουτ.σούπας ανάλατο βούτυρο
  • 1/4 κούπας κομμένα κρεμμύδια (φρέσκα)
  • 2 κουτ.σούπας σέρυ
  • 1/4 κουτ.γλ. θυμάρι
  • 2 κουτ.σούπας αλεύρι
  • 1/4 κούπας νερό

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζουμε τις πατάτες και παστινάκι σε κατσαρόλα με νερό να τα καλύπτει

Βήμα 2

Τα βράζουμε περίπου 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν

Βήμα 3

Τα στραγγίζουμε και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα

Βήμα 4

Προσθέτουμε ελαιόλαδο και πολτοποιούμε τα λαχανικά

Βήμα 5

Αναμειγνύουμε στο μπλέντερ με το λάδι τρούφας, ζεστό γάλα, αλάτι και πιπέρι

Βήμα 6

Βράζουμε 2,5 κούπες νερό σε μια κατσαρόλα και κλείνουμε το μάτι

Βήμα 7

Βάζουμε μέσα τα πορτσίνι και αφήνουμε για μισή ώρα

Βήμα 8

Τα στραγγίζουμε και κρατάμε το νερό

Βήμα 9

Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο σε χαμηλή φωτιά

Βήμα 10

Προσθέτουμε τα μανιτάρια και ανακατεύουμε για 5 λεπτά

Βήμα 11

Προσθέτουμε το σέρυ, το θυμάρι, τα πορτσίνι και το νερό που έβρασαν τα μανιτάρια

Βήμα 12

Σιγοβράζουμε και διαλύουμε σε 1/4 κούπας νερό το αλεύρι

Βήμα 13

Το προσθέτουμε στη σάλτσα και σιγοβράζουμε για άλλα 2 λεπτά

Βήμα 14

Σερβίρουμε τον πουρέ με τη σάλτσα

Βήμα 15

Ο πουρές με τη σάλτσα μανιταριών είναι έτοιμος!

 

Tips

  • Το παστινάκι είναι πολύ εύγεστο και συνήθως τα λέμε ‘άσπρα καρότα’ λόγω του σχήματός τους. Εάν δεν βρεις στον μανάβη, τότε ακολούθησε τη συνταγή βάζοντας μερικές πατάτες ακόμα
  • Εάν δεν έχεις σέρυ μπορείς να χρησιμοποιήσεις χυμό λεμόνι σε μισή ποσότητα
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή