Πουρές παντζαριού

2014-09-02
Πουρες παντζαριου
  • Σερβίρεις : 4-6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 5m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 25m
  • Έτοιμη σε : 30m

Μια ξεχωριστή συνταγή για να φτιάξεις πουρέ παντζαριού, ένας τέλειος μεζές για τους λάτρεις! Μπορείς να τον σερβίρεις σαν συνοδευτικό σε ένα πιάτο λαχανικών ή ακόμα και κρεατικών αλλά και να το προσφέρεις σαν ορεκτικό σε ένα μπουφέ. Δοκίμασέ το οπωσδήποτε!

Υλικά

  • 6 παντζάρια (τους βολβούς)
  • 3 πατάτες καθαρισμένες και κομμένες
  • 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
  • 100 γρ. βούτυρο
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 100 γρ. καρυδόψιχα

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε σε αλατισμένο νερό τις πατάτες και τα παντζάρια

Βήμα 2

Όταν μαλακώσουν, τα σουρώνουμε και τα πολτοποιούμε είτε με ένα πιρούνι ή ειδικό εργαλείο ή στο μπλέντερ

Βήμα 3

Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά

Βήμα 4

Προσθέτουμε το σκόρδο και τα καρύδια και αλατοπιπερώνουμε

Βήμα 5

Ο πουρές παντζαριού είναι έτοιμος!

 

Tips

  • Αν δεν θέλεις έντονη τη γεύση του παντζαριού εννοείται ότι μπορείς να βάλεις λιγότερα παντζάρια!
  • Αν σου αρέσει πολύ ο πουρές πατάτας αλλά θέλεις να τον διαφοροποιήσεις λίγο μπορείς απλά να προσθέσεις ένα παντζάρι για να πάρει και ωραίο, έντονο χρώμα το πιάτο!
  • Εναλλακτικά μπορείς αντί να βράσεις τα λαχανικά να τα ψήσεις. Έτσι θα έχει ο πουρές μια γεύση πιο καπνιστή από ότι συνήθως! Καλή επιτυχία!
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή