Πουρές σπαραγγιών

2014-07-26
πουρες σπαραγγιων
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 5m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 3m
  • Έτοιμη σε : 8m

Μια πολύ καλή συνταγή για πουρέ σπαραγγιών, ένα πιάτο ιδανικό για ορεκτικό ή συνοδευτικό. Τα σπαράγγια δύσκολα τα μαγειρεύουμε σωστά για αυτό πολλές νοικοκυρές αποφεύγουν να τα σερβίρουν. Αυτός ο πουρές είναι μια καλή επιλογή για να απολαύσεις τα σπαράγγια και να τα εντάξεις στη διατροφή σου με ένα νόστιμο πιάτο. Ταιριάζει με πολλά πιάτα με κρέας, λαχανικά ή και ψάρι.

Υλικά

  • 1 ματσάκια σπαράγγια
  • 3 φύλλα σπανάκι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κούπα τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 κούπα καβουρδισμένο κουκουνάρι
  • 1/4 κούπας ελαιόλαδο
  • Χυμός από μισό λεμόνι
  • Αλάτι

Διαδικασία

Βήμα 1

Βράζουμε τα σπαράγγια σε αλατισμένο νερό για 3 λεπτά

Βήμα 2

Τα στραγγίζουμε και τα πολτοποιούμε σε μπλέντερ

Βήμα 3

Προσθέτουμε το σπανάκι, το σκόρδο, την παρμεζάνα και 3/4 κούπας κουκουνάρι

Βήμα 4

Τα αναμειγνύουμε όλα μαζί και προσθέτουμε το 1/4 κούπας ελαιόλαδο

Βήμα 5

Προσθέτουμε τον χυμό και αλάτι

Βήμα 6

Γαρνίρουμε με το κουκουνάρι και ελαιόλαδο

Βήμα 7

Ο πουρές σπαραγγιών είναι έτοιμος!

 

Tips

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή