Πουρές φάβας

2014-08-03
πουρες φαβας
  • Σερβίρεις : 2-4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 25m
  • Έτοιμη σε : 35m

Μια εξαίσια συνταγή για πουρέ φάβας, ένα νηστίσιμο πιάτο και πολύ θρεπτικό που μπορείς να απολαύσεις όλο το χρόνο. Μπορείς να το σερβίρεις σαν μεζέ, ορεκτικό αλλά και συνοδευτικό στο κυρίως πιάτο ενώ πολλοί το προτιμούν μαζί με καραμελωμένα κρεμμύδια και φυσικά με μπόλικο ψωμάκι. Δοκίμασε αυτή τη συνταγή και σίγουρα δεν θα απογοητευτείς από το αποτέλεσμα!

Υλικά

  • 1 κιλό φάβα
  • Μισή κούπα ελαιόλαδο
  • Μισή κούπα νερό
  • Αλάτι –πιπέρι
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κουτ.γλ. δενδρολίβανο

Διαδικασία

Βήμα 1

Βράζουμε νερό σε μια κατσαρόλα

Βήμα 2

Ζεματίζουμε τη φάβα για 1 λεπτό και αμέσως τη μεταφέρουμε σε νερό με πάγο

Βήμα 3

Την ξεφλουδίζουμε

Βήμα 4

Ζεσταίνουμε 1/4 κούπας ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και προσθέτουμε τη φάβα, το νερό και αλάτι

Βήμα 5

Ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν

Βήμα 6

Πολτοποιούμε τη φάβα με ειδικό εργαλείο ή με μια ξύλινη κουτάλα

Βήμα 7

Ρίχνουμε λίγες κουταλιές ελαιόλαδο, το σκόρδο και το δενδρολίβανο

Βήμα 8

Αφήνουμε για μερικά λεπτά μέχρι να τσιγαριστεί το σκόρδο και ανακατεύουμε

Βήμα 9

Αποσύρουμε από τη φωτιά αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε ελαιόλαδο (όσο χρειάζεται)

Βήμα 10

Ο πουρές φάβας είναι έτοιμος!

 

Tips

  • Η φάβα θέλει μπόλικο λαδάκι, αν χρειαστεί περις΄σοτερο βάλε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σου!
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή