Πουτίγκα ρυζιού Κερκυραίικη γλυκιά με αμύγδαλα στο φούρνο

2014-12-28
Πουτίγκα ρυζιού Κερκυραίικη γλυκιά με αμύγδαλα στο φούρνο
  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμη σε : 40m

Σου στέλνω μια πρόταση για Χριστουγεννιάτικο γλυκό που φτιάχνουμε στην Κέρκυρα και που με ενθουσιάζει κάθε φορά και ελπίζω να σου αρέσει. Η πουτίγκα ρυζιού Κερκυραίικη γλυκιά με αμύγδαλα στο φούρνο είναι η δική μου πρόταση για κάτι διαφορετικό σαν γλύκισμα των εορταστικών ημερών πέραν από μελομακάρονα και κουραμπιέδες. Η συνταγή έχει ιδιαίτερη γεύση καθώς μιλάμε για την κλασική πουτίγκα με ρύζι, που όμως στο άρωμα της προσθέτουμε ξύσμα από λεμόνι και πορτοκάλι τα οποία αφού τα ψήσουμε σε δυνατή φωτιά στο φούρνο, δένουν με το υπόλοιπο γλυκό και παράγουν ένα μοναδικό γευστικό αποτέλεσμα. Άμα την φτιάξεις την συνταγή, στείλε μου ως σου φάνηκε στα σχόλια ακριβώς από κάτω από την περιγραφή της συνταγής σε αυτή εδώ τη σελίδα. Καλές γιορτές.

Υλικά

  • 1 1/2 κιλό γάλα
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού ρύζι
  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
  • ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού ή 1 βανίλια ή λίγη κανέλα
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού αμύγδαλα καθαρισμένα και κομμένα
  • 6 αυγά
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο ή φυτίνη

Διαδικασία

Βήμα 1

Βράζουμε το γάλα με το ρύζι σε μεγάλη κατσαρόλα.

Βήμα 2

Όταν χυλώσει το ρύζι, ρίχνουμε τη ζάχαρη και το αφήνουμε να πήξει, όπως το ρυζόγαλο.

Βήμα 3

Το κατεβάζουμε από τη φωτιά, το αφήνουμε να κρυώσει τελείως και προσθέτουμε τα αυγά ολόκληρα, το βούτυρο, το άρωμα (ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού, ή βανίλια, ή κανέλα) και τα αμύγδαλα, ανακατεύοντας συνεχώς.

Βήμα 4

Απλώνουμε το μίγμα σε βουτυρωμένο ταψί.

Βήμα 5

Το ψήνουμε στο φούρνο, στην αρχή στους 300 βαθμούς και έπειτα στους 200.

Βήμα 6

Η πουτίγκα ρυζιού Κερκυραίικη γλυκιά με αμύγδαλα στο φούρνο είναι έτοιμη.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή