Πράσινη σαλάτα με Ιταλικά ραδίκια, κάστανα, αχλάδι και ροκφόρ

2015-01-14
σαλατα με κάστανα
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 5m
  • Έτοιμη σε : 20m

Μια τέλεια συνταγή για να φτιάξετε πράσινη σαλάτα με Ιταλικά ραδίκια, κάστανα, αχλάδι και ροκφόρ, ιδανικό πιάτο για μπουφέ ή για ένα εορταστικό τραπέζι. Ταιριάζει με πιάτα κρεατικών και θα εντυπωσιάσει τόσο τους λάτρεις του κάστανου αλλά και όσους δεν το προτιμούν αφού η σος που το συνοδεύει δημιουργεί ένα τέλειο γευστικό αποτέλεσμα. Δοκιμάστε την οπωσδήποτε! Καλή όρεξη!

Υλικά

  • 5 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κούπες ψημένα κάστανα ξεφλουδισμένα
  • 2 αχλάδια κομμένα
  • 1 κουτ.γλ. μουστάρδα
  • 1 κουτ.σούπας ξύδι (sherry)
  • 1,5 κουτ.σούπας φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Μισό ραδίκι ψιλοκομμένο
  • 110 γρ. μπλε τυρί (όπως ροκφόρ)

Διαδικασία

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε δυο κουταλιές ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε τα κάστανα με αλάτι και πιπέρι για 4 λεπτά

Βήμα 2

Αναμειγνύουμε τη μουστάρδα με το ξύδι, αλάτι και πιπέρι και το υπόλοιπο ελαιόλαδο

Βήμα 3

Σε ένα μπολ βάζουμε τα αχλάδια, τα ραδίκια, τα κάστανα, τα κρεμμύδια, το τυρί

Βήμα 4

Περιχύνουμε με τη σος και σερβίρουμε

Βήμα 5

Η πράσινη σαλάτα με Ιταλικά ραδίκια, κάστανα, αχλάδι και ροκφόρ είναι έτοιμη

 

Tips

  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο άλλο τυρί αν δεν σας αρέσει το μπλε
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή