Πρασοσέλινο λεμονάτο

2014-05-04
πρασοσελινο λεμονατο
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 5m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 45m
  • Έτοιμη σε : 50m

Μια εύκολη, συγκλονιστική συνταγή για πρασοσέλινο λεμονάτο που μπορείτε να σερβίρετε με χοιρινό ή σκέτο!

Υλικά

  • 12 πράσα κομμένα σε ροδέλες
  • 1 ματσάκι σέλινο
  • 3 καρότα ψιλοκομμένα
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 κουτ.σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Μισή κούπα λευκό κρασί
  • Μισή κούπα ελαιόλαδο
  • Λίγο θυμάρι
  • Χυμός από 2 λεμόνια
  • Αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα

Βήμα 2

Τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια, τα καρότα και τα πράσα

Βήμα 3

Προσθέτουμε νερό και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα πράσα

Βήμα 4

Προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε για 2 λεπτά

Βήμα 5

Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και σιγοβράζουμε για μισή ώρα

Βήμα 6

Το πρασοσέλινο λεμονάτο είναι έτοιμο!

 

Tips

  • Από τα πράσα χρησιμοποιούμε μόνο το λευκό κομμάτι
  • Μπορείς να προσθέσεις πατάτες!
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή