Πρασοτηγανιά Κοζάνης με κεφαλοτύρι

2014-05-06
Πρασοτηγανιά Κοζάνης με κεφαλοτύρι
  • Σερβίρεις : 4-6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμη σε : 30m

Μια εξαιρετική και πάρα πολύ νόστιμη, διαφορετική και παραδοσιακή συνταγή για να μαγειρέψεις πρασοτηγανιά Κοζάνης με κεφαλοτύρι, όπως ακριβώς το αναφέρει η γιαγιά μου στο τετράδιο των συνταγών της, σου παρουσιάζω παρακάτω. Δοκίμασε να την φτιάξεις και στείλε μου εντυπώσεις και σχόλια.

Υλικά

  • 1 1/2 κιλό κρέας χοιρινό
  • 1 κιλό πράσα
  • ανάλογο λίπος χοιρινό
  • ανάλογο αλάτι
  • μισό κιλό κεφαλοτύρι
  • ανάλογο βούτυρο πρόβιο

Διαδικασία

Βήμα 1

Κόβουμε το χοιρινό κρέας σε κομμάτια, καθώς και τα πράσα.

Βήμα 2

Βάζουμε το κρέας στο τηγάνι, το τσιγαρίζουμε με το λίπος ωσότου ροδίσει και μετά το βγάζουμε σε πιατέλα.

Βήμα 3

Κόβουμε τα πράσα ψιλά - ψιλά κομματάκια, τα ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι που τσιγαρίσαμε το κρέας και τα τηγανίζουμε ωσότου ψηθούν, ανακατεύουντάς τα με το πιρούνι να μην καούν.

Βήμα 4

Μετά, τα βγάζουμε και ρίχνουμε το κρέας επάνω.

Βήμα 5

Σερβίρουμε σε μικρά πιατάκια, αναλόγως των ατόμων.

Βήμα 6

Μετά, κόβουμε το κεφαλοτύρι σε μικρά κομματάκια.

Βήμα 7

Τα τοποθετούμε μέσα σε πιάτο με νερό για να φύγει κάπως η μυρωδιά του αλατιού, που έχει, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε, γυρίζοντάς τα και από τα δύο μέρη, ωσότου ροδίσουν.

Βήμα 8

Η πρασοτηγανιά Κοζάνης είναι έτοιμη και την σερβίρουμε σε πιάτο μεγάλο και μαζί με την τηγανιά τα τρώμε, έχοντας στην άκρη και μία κανάτα κρασί μαύρο για όρεξη.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή