Πρασόπιτα με τραχανά και πιπεριές
2015-10-04- Κουζίνα: Ελληνική Κουζίνα
- Γεύμα: Πίτες
- Βαθμός Δυσκολίας: Μέτριες
- Σερβίρεις : 8
- Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
- Χρόνος Μαγειρέματος : 45m
- Έτοιμη σε : 1:05 h
Παρακάτω θα βρεις μια από τις πιο διαφορετικές συνταγές για πρασόπιτα που σου έχουμε προτείνει καθώς στην γέμιση της βάζουμε τραχανά και τον ανακατεύουμε με διάφορα υλικά, όπως το πράσο, τις πιπεριές και τα καρότα. Πρόκειται για μία συνταγή άκρως απολαυστική και νόστιμη. Οι πιπεριές, ο τραχανάς, τα πράσα και τα υπόλοιπα υλικά που συντελούν τη συνταγή όταν ενώνονται δίνουν ένα αποτέλεσμα μοναδικό και μια γεύση αξιοσημείωτη που αξίζει να το δοκιμάσεις. Καλή όρεξη.
Υλικά
Αρχικά παίρνουμε τα πράσα, το κρεμμύδι, τις πιπεριές, τα καρότα, το μαϊντανό και τα ψιλοκόβουμε. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα λαχανικά, αλάτι, πιπέρι σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο, τα σότάρουμε, προσθέτουμε λίγο νερό και τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα πράσα και το μίγμα να κρατήσει λίγο την υγρασία του. Μόλις κατεβάσουμε από τη φωτιά προσθέτουμε τα αυγά, τη φέτα, τον τραχνά και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια παίρνουμε τα 3 φύλλα, τα λαδώνουμε, τα τοποθετούμε σε ένα λαδωμένο ταψί, απλώνουμε το μίγμα πάνω από τα φύλλα και αφού λαδώσουμε και τα υπόλοιπα 3 φύλλα σκεπάζουμε το μίγμα με αυτά. Τέλος ραντίζουμε με λίγο νερό την πίτα, χαράζουμε τα φύλλα, την τοποθετούμε στον προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για 45 λεπτά.Διαδικασία
Βήμα 1
Βήμα 2
Βήμα 3
Βήμα 4