Πρασόπιτα με τραχανά και πιπεριές

2015-10-04
prasopita-me-traxana
  • Σερβίρεις : 8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 45m
  • Έτοιμη σε : 1:05 h

Παρακάτω θα βρεις μια από τις πιο διαφορετικές συνταγές για πρασόπιτα που σου έχουμε προτείνει καθώς στην γέμιση της βάζουμε τραχανά και τον ανακατεύουμε με διάφορα υλικά, όπως το πράσο, τις πιπεριές και τα καρότα. Πρόκειται για μία συνταγή άκρως απολαυστική και νόστιμη. Οι πιπεριές, ο τραχανάς, τα πράσα και τα υπόλοιπα υλικά που συντελούν τη συνταγή όταν ενώνονται δίνουν ένα αποτέλεσμα μοναδικό και μια γεύση αξιοσημείωτη που αξίζει να το δοκιμάσεις. Καλή όρεξη.

Υλικά

  • 1 πακέτο χωριάτικο φύλλο για πίτες
  • 2 αυγά
  • 1 ποτήρι κρασιού τραχανά κατά προτίμηση ξινό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • μαϊντανό
  • 3 μεγάλα πράσα
  • 1 κρεμμύδι μικρό ξερό
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 1 πιπεριά κίτρινη
  • 2 καρότα μέτρια
  • 200 γρ τυρί φέτα

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά παίρνουμε τα πράσα, το κρεμμύδι, τις πιπεριές, τα καρότα, το μαϊντανό και τα ψιλοκόβουμε.

Βήμα 2

Στη συνέχεια ρίχνουμε τα λαχανικά, αλάτι, πιπέρι σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο, τα σότάρουμε, προσθέτουμε λίγο νερό και τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα πράσα και το μίγμα να κρατήσει λίγο την υγρασία του. Μόλις κατεβάσουμε από τη φωτιά προσθέτουμε τα αυγά, τη φέτα, τον τραχνά και ανακατεύουμε.

Βήμα 3

Στη συνέχεια παίρνουμε τα 3 φύλλα, τα λαδώνουμε, τα τοποθετούμε σε ένα λαδωμένο ταψί, απλώνουμε το μίγμα πάνω από τα φύλλα και αφού λαδώσουμε και τα υπόλοιπα 3 φύλλα σκεπάζουμε το μίγμα με αυτά.

Βήμα 4

Τέλος ραντίζουμε με λίγο νερό την πίτα, χαράζουμε τα φύλλα, την τοποθετούμε στον προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για 45 λεπτά.

 

 

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή