Πρασόσουπα

2014-03-13
Πρασόσουπα
  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 5m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 35m

Μια πολύ θρεπτική και νόστιμη συνταγή για πρασόσουπα που σίγουρα θα λατρέψετε! Είναι ιδανική για γεύμα ή βραδινό τις χειμωνιάτικες μέρες.

Υλικά

  • 1 κιλό πράσο
  • 400 γρ. πατάτες κομμένες στα 4
  • 150 γρ. ανάλατο βούτυρο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 κούπες ζωμό κοτόπουλο
  • 3 κουταλιές κρέμα γάλακτος
  • Αλάτι-Πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζουμε το πράσο κόβοντας τη ρίζα και λίγο από την σκούρα κορυφή

Βήμα 2

Το ψιλοκόβουμε και το πλένουμε

Βήμα 3

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το ελαιόλαδο

Βήμα 4

Σε μέτρια φωτιά τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο

Βήμα 5

Προσθέτουμε το πράσο και ανακατεύουμε για 5 λεπτά

Βήμα 6

Προσθέτουμε τις πατάτες και νερό να καλύπτει τα λαχανικά

Βήμα 7

Βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και το πράσο

Βήμα 8

Σε ένα μίξερ πολτοποιούμε τις πατάτες και το πράσο

Βήμα 9

Τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και ρίχνουμε αλάτι-πιπέρι

Βήμα 10

Ανακατεύουμε καλά μέχρι να πάρει μια βράση

Βήμα 11

Σερβίρουμε σε μπολ με λίγη κρέμα γάλακτος

Βήμα 12

Η πρασόσουπα είναι έτοιμη!

 

Tips

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή