Προφιτερόλ Χριστουγεννιάτικο με σουδάκια

2015-12-25
profiterol-xristougenniatiko
  • Σερβίρεις : 9-12
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 50m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 2:000 h
  • Έτοιμη σε : 2:50 h

Καλημέρα αγαπημένες μου φίλες. Περίοδος διακοπών και συνατήσεις με τα αγαπημένα μας πρόσωπα και φίλους. Μα φυσικά δεν είναι άλλη από την εποχή των Χριστουγέννων που ήδη όπως θα έχετε παρατηρήσει οι πρώτες προετοιμασίες έχουν ξεκινήσει με τους στολισμούς δρόμων, μαγαζιών, αλλά και από τις βιτρίνες των ζαχαροπλαστείων με τα υπέροχα γλυκά. Σήμερα έχουμε μία πολύ νόστιμη συνταγή για γλυκό για να παρουσιάσετε στο γιορτινό σας τραπέζι σαν επιδόρπιο. Αυτό είναι το προφιτερόλ. Ένα γλυκό που σίγουρα λατρεύουν οι περισσότεροι εμένα προσωπικά είναι το αγαπημένο μου και το έφτιαξα ήδη. Μεταφερόμαστε στη Γαλλία λοιπόν από που προέρχεται αυτό το γλυκό με την ονομασία profiterole ή chou a la creme και στον ιδρυτή του, Ποπελίνι που μας χάρισε αυτή την υπέροχη γλυκιά νοστιμιά. Είναι ένα γλυκό που μπορείτε να το στολίσετε με διάφορα χριστουγεννιάτικα στολίδια και να δώσετε τη δικιά σας νότα δημιουργηκότητας, που είναι και το πιο σημαντικό. Τα μπράβο θα είναι πολλά, να είστε σίγουρες. Καλά Χριστούγεννα.

Υλικά

  • 1 πορτοκάλι, το ξύσμα ακέρωτο
  • 2 αυγά
  • 500 γρ. φρέσκο γάλα με 1,5% λιπαρά
  • 80 γρ. ζάχαρη
  • 60 γρ. κορν φλάουρ
  • Για τη σος:
  • 250 γρ. κουβερτούρα με 66%-70% κακάο, τεμαχισμένη
  • 300 γρ. φρέσκο γάλα με 1,5% λιπαρά
  • Σου

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά παίρνουμε μία κατσαρόλα, ρίχνουμε το γάλα, το ξύσμα πορτοκαλιού, ανακατεύουμε και τη βάζουμε στη φωτιά.

Βήμα 2

Στη συνέχεια σε ένα μπωλ ρίχνουμε τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ, τα αυγά και με ένα αυγοδάρτη τα ανακατεύουμε. Λίγο πριν πάρει βράση το μίγμα με το γάλα προσθέτουμε το 1/3 του μίγματος με τα αυγά και ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί μία πηχτή κρέμα και να κοχλάζει και κατεβάζουμε από τη φωτιά την κατσαρόλα.

Βήμα 3

Μόλις η κρέμα ετοιμαστεί τη μεταφέρουμε σε ένα μπωλ, τη σκεπάζουμε με μία μεμβράνη που εφάπτεται στην επιφάνεια της για να μην δημιουργηθεί κρούστα, την αφήνουμε να κρυώσει λίγο και τη βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.

Βήμα 4

Τοποθετούμε σε μπωλάκια τα σου, βάζουμε την κρέμα μόλις παγώσει σε ένα κορνέ και αρχίζουμε και τα γεμίζουμε.

Βήμα 5

Σος: Παίρνουμε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, περιμένουμε να αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

Βήμα 6

Τέλος μόλις αρχίζει και κρυώνει λίγο περιχύνουμε με αυτή τα σου και κάνουμε το στολισμό της αρεσκείας μας.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή