Ρέγγα καπνιστή μαρινάτη με λάδι και λεμόνι

2014-09-11
ρεγγα καπνιστη μαρινατη με λαδι και λεμονι
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 6:000 h
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 0m
  • Έτοιμη σε : 6:000 h

Μια πολύ νόστιμη συνταγή για ρέγγα καπνιστή μαρινάτη με λάδι και λεμόνι, ένα τέλειο πιάτο φια να σερβίρεις ως ορεκτικό η μεζέ στους καλεσμένους αλλά και να απολαύσεις μια καθημερινή που θέλεις να φας κάτι ελαφρύ και απλό. Μια πολύ εύκολη συνταγή που γίνεται τέλεια χωρίς κόπο και χωρίς πολλά υλικά. Δοκίμασέ την!

Υλικά

  • 4 φιλέτα ρέγγα καπνιστή
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο και 1 σε ροδέλες
  • 1 σκελίδα σκόρδου τριμμένη
  • Μισή κούπα ελαιόλαδο
  • 1 κουτ.γλ. μουστάρδα
  • 1 κουτ.σούπας μαϊντανός
  • Πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το λεμόνι, το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα

Βήμα 2

Βάζουμε μέσα τις ρέγγες και τις μαρινάρουμε στο ψυγείο για 6-8 ώρες

Βήμα 3

Για να τις σερβίρουμε τις βγάζουμε από το μπολ, τις κόβουμε και τις βάζουμε σε πιατέλα

Βήμα 4

Περιχύνουμε με το ζουμί, το κρεμμύδι, λίγο μαϊντανό και πάπρικα

Βήμα 5

Η ρέγγα καπνιστή μαρινάτη με λάδι και λεμόνι είναι έτοιμη

 

Tips

  • Αν δεν έχουμε έτοιμα φιλέτα, καθαρίζουμε τη ρέγγα και με ένα μαχαίρι κρατάμε μόνο το ψαχνό!
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή