Ρέγγα φιλέτο καπνιστή τηγανιτή για μεζέ

2014-09-14
ρεγγα καπνιστη τηγανιτη
  • Σερβίρεις : 3
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 5m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 15m
  • Έτοιμη σε : 20m

Μια υπέροχη συνταγή για να φτιάξεις ρέγγα φιλέτο καπνιστή τηγανιτή για μεζέ, ένα πολύ εύκολο και απλό φαγητό που μπορείς να απολαύσεις το μεσημέρι ή να σερβίρεις σαν μεζεδάκι μαζί με ποτό. Ο συνδυασμός των υλικών ειλικρινά κάνει το πιάτο αυτό ξεχωριστό σε νοστιμιά και σίγουρα θα εντυπωσιάσεις αν το προσφέρεις σαν ορεκτικό στους καλεσμένους σου. Καλή όρεξη!

Υλικά

  • 220 γρ. φιλέτο ρέγγα καπνιστή
  • 2 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
  • Μισή κούπα κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Μισή κούπα ψιλοκομμένες ντομάτες
  • Πιπέρι
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 1 κουτ.σούπας θυμάρι
  • Μισή κουτ.σούπας χυμός από λεμόνι
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζουμε σε ένα τηγάνι λίγο νερό και αχνίζουμε την καπνιστή ρέγγα

Βήμα 2

Αφήνουμε με σκεπασμένο καπάκι για 5 λεπτά

Βήμα 3

Αποσύρουμε από το τηγάνι και όταν κρυώσουν τα κόβουμε σε μπουκιές

Βήμα 4

Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο στο τηγάνι και τσιγαρίζουμε το ξερό κρεμμύδι

Βήμα 5

Ρίχνουμε τις ντομάτες, το πιπέρι, σκόρδο και θυμάρι

Βήμα 6

Ανακατεύουμε για ένα λεπτό και προσθέτουμε τη ρέγγα

Βήμα 7

Αφήνουμε για 5 λεπτά και ρίχνουμε λεμόνι και τα φρέσκα κρεμμύδια

Βήμα 8

Σερβίρουμε αμέσως

Βήμα 9

Η ρέγγα φιλέτο καπνιστή τηγανιτή για μεζέ είναι έτοιμη

 

Tips

  • Αν σου αρέσει πρόσθεσε επιπλέον χυμό λεμόνι
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή