Ρέγγα με ρύζι πιλάφι και ντομάτα στο τηγάνι

2014-03-02
Ρέγγα με ρύζι
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 4:000 h
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 4:30 h

Μια πολύ παραδοσιακή συνταγή από την γιαγιά μου για να φτιάξεις ρέγγα με ρύζι πιλάφι και ντομάτα στο τηγάνι. Η ρέγγα θέλει μια ειδική προετοιμασία καθώς την αφήνεις στο νερό για να μαλακώσει για λίγες ώρες αλλά το αποτέλεσμα σε συνδυασμό με το πιλάφι και την σάλτσα ντομάτας σε αποζημιώνει.

Υλικά

  • 2 ρέγγες μέχρι 250 γραμ.
  • 200 γραμ. λάδι
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 κουταλιά ντομάτα πελτές
  • 2 φλιτζάνια ρύζι
  • αλάτι

Διαδικασία

Βήμα 1

Αφήνουμε τις ρέγγες στο νερό 3-4 ώρες να μαλακώσουν.

Βήμα 2

Αφαιρούμε τις πέτσες και τα κόκαλα.

Βήμα 3

Κόβουμε τα ψαχνά σε μικρά κομμάτια.

Βήμα 4

Τσιγαρίζουμε με το λάδι το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, προσθέτουμε τα ψαχνά από τις ρέγγες και τη ντομάτα λιωμένη σε νερό. Τ' αφήνουμε να βράσουν λίγο.

Βήμα 5

Συμπληρώνουμε με νερό (άλλα τέσσερα ποτήρια) και, μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε το ρύζι, πλυμένο και στραγγισμένο, το ανακατεύουμε και αφήνουμε το φαγητό στη φωτιά ώσπου να ψηθεί το ρύζι.

Βήμα 6

Η ρέγγα με ρύζι πιλάφι και ντομάτα στο τηγάνι είναι έτοιμη για να την απολαύσεις.

Τύπος Συνταγής: , ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 3
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

3 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή