Ρέγγα σε κονσέρβα αλμυρή με φακές

2014-09-19
ρεγγα με φακες
  • Σερβίρεις : 2
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 5m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 45m
  • Έτοιμη σε : 50m

Μια καταπληκτική συνταγή για ρέγγα σε κονσέρβα αλμυρή με φακές, ένα πολύ νόστιμο πιάτο που σερβίρεται ως κυρίως πιάτο και γίνεται πολύ απλά. Η ρέγγα συνοδεύει τέλεια τις φακές, δίνει νοστιμιά και κάνει το πιάτο πολύ χορταστικό. Θα το δοκιμάσουν ακόμα και όσοι δεν προτιμούν τις ρέγγες! Δεν θέλει πολύ κόπο και γίνεται πάντα πολύ νόστιμο! Περιέχει πολλά θρεπτικά συστατικά, βιταμίνες και φυσικά σίδηρο!

Υλικά

  • 1 κούπα φακές
  • Μισή ντομάτα ψιλοκομμένη
  • Μισή κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • Μισή πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 2-3 φιλέτα καπνιστή ρέγγα
  • Μισή κούπα μαιντανός ψιλοκομμένος
  • 1 κουτ.σούπας δυόσμος
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • Μισή κούπα ελαιόλαδο
  • 3 κουτ.σούπας ξύδι

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένουμε τις φακές και τις βράζουμε με 2-3 κούπες νερό

Βήμα 2

Σιγοβράζουμε για 45 λεπτά και τις σουρώνουμε

Βήμα 3

Τις βάζουμε σε πιατέλα και προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τις ντομάτες, τα μυρωδικά, τις πιπεριές, τις ρέγγες

Βήμα 4

Περιχύνουμε με ελαιόλαδο και ξύδι και ανακατεύουμε

Βήμα 5

Η ρέγγα σε κονσέρβα αλμυρή με φακές είναι έτοιμη

 

Tips

  • Μπορείς να φτιάξεις τις φακές σου όπως τις κάνεις συνήθως και απλά να προσθέσεις στο τέλος τη ρέγγα
Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή