Ρέγγα ψάρι με φασολάδα

2014-09-22
ρεγγα με φασολαδα
  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 5m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 55m
  • Έτοιμη σε : 60m

Μια μοναδική συνταγή για να ετοιμάσεις ρέγγα ψάρι με φασολάδα, ένα πολύ χορταστικό και θρεπτικό πιάτο που δεν πρέπει να λείπει από κανένα ελληνικό σπίτι. Πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, αν το προτιμήσεις για μεσημεριανό θα σε χορτάσει και θα κάνει καλό όχι μόνο στην καλή κατάσταση του οργανισμού σου αλλά και στη σιλουέτα σου αφού είναι ένα φαγητό που μπορείς να μαγειρεύεις και στις περιόδους που προσέχεις τη διατροφή σου!

Υλικά

  • Μισό κιλό φασόλια (μέτρια κατά προτίμηση)
  • 5 φιλέτα καπνιστή ρέγγα
  • Μισή κούπα ελαιόλαδο
  • 3 ντομάτες τριμμένες ή έτοιμο ντοματοχυμό
  • 1 κουτ.σούπας πελτέ ντομάτας
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1-2 καρότα σε ροδέλες
  • Αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Βράζουμε τα φασόλια σε νερό για 10 λεπτά

Βήμα 2

Στραγγίζουμε και πετάμε το νερό

Βήμα 3

Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια

Βήμα 4

Ανακατεύουμε για 2 λεπτά και ρίχνουμε τα καρότα

Βήμα 5

Αφήνουμε για 2 λεπτά και προσθέτουμε τα φασόλια

Βήμα 6

Προσθέτουμε τη ντομάτα και τον πελτέ και ανακατεύουμε

Βήμα 7

Ρίχνουμε αλάτι-πιπέρι και νερό που να καλύπτει τα φασόλια

Βήμα 8

Σιγοβράζουμε με σκεπασμένο καπάκι για 40 λεπτά

Βήμα 9

Όταν χυλώσει το φαγητό το σερβίρουμε σε πιάτα με τη ρέγγα

Βήμα 10

Η ρέγγα ψάρι με φασολάδα είναι έτοιμη

 

Tips

  • Προτίμησε φρέσκιες ντομάτες, δίνουν πολύ νοστιμιά στο φαγητό!
Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή